Vymyslet kam vyrazit každý rok na dovolenou může být oříšek. Proto Vám přinášíme osvědčené tipy na destinace kde prožijete nejlepší exotickou dovolenou.

Srí Lanka

Nedaleko Indie se nachází turistům zaslíbený stát Srí Lanka. Země se nachází na ostrově Cejlon, což byl také do roku 1972 oficiální název státu. V této úžasné zemi si na své přijdou jak milovníci krásných pláží s korálovým útesem, tak surfaři a batůžkáři. V srdci Srí Lanky leží Centrální vysočina s náhorní plošinou a vrcholy s výškou 2500 nad mořem. Přes 70 % obyvatel Srí Lanky se hlásí k buddhismu, další velkým množstvím lidí zastoupené náboženství je hinduismus. Po celé zemi proto najdete překrásné chrámy. Cesta na Srí lanku je dlouhá, využít můžete přestup v Dubaji. Když už jste na Srí Lance, bylo by velkou chybou nenavštívit na pár dní Maledivy...

Maledivy

Maledivy měli u Čechů dlouhou dobu reputaci předražené destinace. Je to způsobené tím, že na Maledivách naleznete ty nejdražší luxusní resorty na světě. Naštěstí je již od roku 2012 možnost i cestovat i na lokální ostrovy mezi místní obyvatele. Tím se dovolená na Maledivách stala dostupnou pro mnohem více lidí. Na Maledivách můžete obdivovat neuvěřitelně bohatý podmořský život a bělostné pláže bez davů. Při plánování Vaši dovolené na Maledivách můžete mít menší problém s výběrem ostrova. Obydlených je jich více než 200. Většina z nich nemá na délku ani 1 km. Všechny jsou ale krásné a jistě si zamilujete ty, které jste navštívili. Ještě dlouho budete vzpomínat na dovolenou na Maledivách u fotek z Malediv.
Zanzibar

Zanzibar je název pro 2 ostrovy při východoafrickém pobřeží: jižní ostrov Zanzibar a severní ostrov Pemba. Tento ostrovní stát leží na východním pobřeží Afriky. Zanzibar nejsou pouze dokonalé pláže, ale také možnost poznání. Na ostrově Changuu, který leží přibližně 5 km od hlavního města, najdete kolem stovky želv obrovských, které jsou i sto let staré. Želvy se po areálu pohybují volně, můžete je krmit, pohladit nebo se s nimi vyfotit. Za návštěvu rozhodně stojí hlavní město a jeho historická část, tzn. Stone Town (Kamenné město), které bylo v roce 2000 zapsáno do seznamu světového dědictví UNESCO. Stone Town tvoří síť menších či větších uliček. Lidé jsou tam velmi usměvaví a nesmírně pohodoví. Na všechno je tu čas a nikam se nespěchá, jaký rozdíl proti Evropě.