Proč je důležité užívat vitamin D3 s vitaminem K2?

Během zimních měsíců je pro člověka náročné získat dostatečnou denní dávku vitaminu D, protože slunečního svitu je mnohem méně. Spousta lidí trpí takzvanou sezónní afektivní poruchou, která má za následek nedostatek energie i ztrátu motivace ke zdravému stravování. Právě z daného důvodu byste si měli na zimu pořídit doplněk stravy obsahující vitamin D3 a vitamin K2.

Potravinový doplněk Vitamin D3 K2, který prodává například Woldoshop.cz, poskytuje kombinaci vitaminů pro komplexní podporu zdraví.

Vitaminy maximalizují vstřebávání

Vitaminy D3 a K2 si v poslední době získaly pozornost mnoha vědců i široké veřejnosti. Vzájemně se totiž dokonale doplňují. Oba vitaminy jsou rozpustné v tucích a společně se podílejí na metabolismu vápníku v těle tím, že aktivují užitečné bílkoviny. Vitamin D3 zlepšuje vstřebávání vápníku a vitamin K2 přiděluje místa, kde může být tento vápník využitý.

Vitamin D se hojně nachází v rybím tuku, červeném mase, vaječných žloutcích a játrech. Se zkracujícími se zimními dny je důležité dbát na dostatečný příjem tohoto vitaminu. Vitamin K se nejčastěji vyskytuje v potravinách živočišného původu, některých fermentovaných potravinách a také v tmavě zelené listové zelenině. Pro podporu zdravého cévního systému a kostí je nezbytné přijímat vitamin K i D.

Doplněk stravy i pro vegetariány

Pokud jste tedy vegetariáni, případně konzumujete maso jen výjimečně, měli byste zvážit užívání potravinového doplňku Vitamin D3 K2 kapky. Přispívá ke zvýšení hustoty kostních minerálů a posílení kostí, takže se kapky doporučují i starším osobám, u nichž dochází ke zlomeninám častěji.

Produkt Vitamín D3 K2 MK7 kapky od německé společnosti Kappa BioScience nabízí jedinečnou synergii vitaminů. Rozpouštěny jsou ve 100% MCT kokosovém oleji. V kapkách nejsou aditiva a výrobek je vhodný pro vegetariány.