Smíšené pocity z mastné pleti? Naučíme vás o ni pečovat

Mastná pleť se může zdát jako opravdový oříšek, nicméně není tak složité jej rozlousknout. Poradíme vám pár triků, jak se o svou pleť starat, aby co nejvíce prospívala.

Stres, špatná životospráva, alkohol či kouření působí negativně na stav mastné pleti, která díky genetice, změnám teplot nebo nízkému počtu vitamínů produkuje velké množství kožního mazu. Jelikož svou genetiku neovlivníme, je potřeba se pleti velmi důkladně věnovat. Prozradíme pár triků, které vám pomohou na cestě ke spokojenější pleti.

Důkladné čištění

Pravidelná péče je základ, proto je nutné čistit si pleť každé ráno a večer. Díky pravidelnému čištění svou pleť zbavíte nejen zbytků make-upu, ale i odumřelých buněk a přebytečného kožního mazu. Nezapomínejte ani na pravidelné hýčkání v kosmetickém salonu, kde pleť dokonale vyčistí pomocí hloubkové péče.

Volte správné produkty

Péče o mastnou pleť se může zdát náročná, ale když zvolíte ty správné produkty, vaše pleť bude zcela pod kontrolou. Doporučujeme vyhnout se přípravkům na bázi olejů, které pleť ještě více mastí. Využívejte produkty, které regulují kožní maz, například krém na mastnou pleť. Nemusíte se vzdávat ani kosmetických produktů, nicméně je nutné dbát, aby byly určené pro váš typ pleti. Ve vaší kosmetické taštičce tak nesmí chybět make-up či pudr určený speciálně pro mastnou pleť.

Nezapomínejte na oční okolí

Při péči o pleť bychom neměli opomíjet ani péči o oční okolí, kde je kůže velmi tenká a namáhaná. Můžeme tak zabránit nejen tvorbě tmavých kruhů pod očima, ale i jemných vrásek v této oblasti. S trochou vydatného spánku bude váš vzhled působit daleko svěžeji.

Mastný typ pleti se může zdát pro mnohé náročný, ale díky využívání adekvátních produktů a dodržování správné životosprávy bude vaše pleť zcela pod kontrolou.