Komu se líbí pěkná prsa

Nebudete tomu věřit - prsa se líbí všem. O mužích se to ví už dávno; stačí se podívat na výzdobu místnosti, kde tráví čas ryze mužský kolektiv, nebo na dvířka skříněk pánských šaten. Plakáty spoře oblečených nebo zcela obnažených lepých děv jsou jejich nedílnou a samozřejmou součástí a snad ani nikoho nepohoršují. Prsa se však líbí také ženám, když spočinou očima na své postavě v zrcadle a vidí, že všechno je tak, jak má být. Žena s pěkným poprsím nepotřebuje žádné zvláštní doplňky; prsa jsou jí dostačující ozdobou. Již v minulosti si toho byly ženy vědomy. Když např. dámy na francouzském královském dvoře razily módu s jedním obnaženým prsem, nebylo to jen proto, aby přivábily mužské zraky. Chodily takto oblečené i v uzavřené dámské společnosti.


S klukama nebo s holkama (ale vždycky s “prsama”)

Že si ženy díky zdařilé emancipaci začaly více vážit sebe sama, svého pohlavního života a těla včetně sekundárních pohlavních znaků, je známá věc. Zajímavá je otázka, zda umějí obdivovat krásu včetně poprsí také u sebe navzájem. Je pravda, že pokud žena nevnímá ty ostatní jako konkurenci nebo nezávidí, dokáže ocenit, jak to jiné ženě sluší. Dokonce to v ní může vyvolat jisté erotické vzrušení (podobně jako vlastní poprsí). Hezké tělo je přitažlivé, i když patří stejnému pohlaví a letmé mimoděčné představy jsou zcela přirozené; sexualita je mnohem složitější věc, než jak jsme ji schopni naším klasifikováním popsat. Nicméně dnes už se ví a nejde o žádné tabu, že různí lidé to mají se sexualitou různě. Nedávno byl například proveden výzkum, jak hodně co do přitažlivosti potenciálního partnera jsou prsa důležitá v lesbických vztazích. Výsledky nejsou překvapivé - tyto ženy se ženám na prsa dívají podobně jako muži, ňadra jsou velmi sledovaným znakem. To je důkazem, že poprsí hraje výraznou roli v erotice, že nemá za úkol pouze symbolizovat ženinu plodnost a schopnost výživy potomků. Jeden rozdíl v preferencích oproti těm mužským symbolizovaná plodnost přece jen způsobuje: mezi lesbickými ženami nejsou “horňačky”, které by oceňovaly XXL velikosti, jako optimální velikost košíčků uvádějí tvar B neco C.

Co je víc než velikost

V době, kdy je vzorem půvabu i zdravého životního stylu štíhlá postava, místo velkých ňader představují ideál krásy prsa plná, pevná a hezky tvarovaná, byť si vystačí třeba jen s rozměrem B při výběru spodního prádla. Když z nějakého důvodu nevypadají jako ze žurnálu, můžete vyzkoušet pár triků, nebo jsou tu šikovné ruce plastických chirurgů, aby jim trochu pomohly. Chirurgicky lze prsa nadzdvihnout a opticky je zpevnit, při použití dalších technik mohou být prsa pevnější i na dotyk. Některé kliniky jsou schopny nabídnout takové způsoby operace, u nichž není patrná žádná jizva (pokud by se cíleně a důkladně nehledalo, chirurg ji samozřejmě objeví okamžitě). Taková modelace prsou stojí pouze poměrnou část toho, co se obvykle platí za plastiku, odpadá totiž zapravení silikonových implantátů.

Ať vaše touha netají dech

Pěkně vytvarovaná prsa jsou, obrazně řečeno, třešničkou na dortu. S postavou musí proporčně ladit. Symetrie neboli souměrnost byla metou antických a renesančních umělců a ztělesnit tento ideál je úžasný pocit. Nechat si upravit poprsí je dnes proto velmi žádaná záležitost spojená s mnoha benefity v partnerském životě a s výší sebevědomí. Proč se bát být souměrná, když - jak zpívá Bára Basiková - “souměrná je sluncem v cíli, kde žádná touha nikdy netají dech”.

Znáte nějaké cviky na posilování prsních svalů? Jak moc jsou účinné?