Máte domácí mazlíčky? Nezapomínejte na pravidelné čištění koberců!

Němé tváře, tedy hlavně kočky a psi, jsou neodmyslitelnou součástí lidského společenství už dlouhá staletí. Jsou pracovními pomocníky, ale také našimi velkými životními společníky, kteří dělají náš život tak nějak šťastnější, klidnější a veselejší. Psi a kočky s námi velmi často sdílejí i bydlení. V takovém případě je potřeba dbát na vyšší nároky při úklidu. Jednou z “procedur”, kterou byste rozhodně neměli opomíjet je i čištění koberců.

Péče o podlahy je klíčová

Můžeme se snažit jak chceme, pravdou ovšem je, že naši mazlíčci nebudou ani přes důkladné a pravidelné koupele tak čistí, aby to na naší domácnosti nezanechalo stopy. Nejen na svých tlapkách a nejen z venkovního prostředí přinášejí a přenášejí nejrůznější nečistoty. A to jak ty viditelné, tak i neviditelné. Všechno samozřejmě nejvíce schytává podlaha a k její údržbě byste tedy měli přistupovat obzvláště pečlivě. Pravidelná dezinfekce, důkladné a časté vytírání tvrdých podlah je samozřejmostí. Co ale koberce?

Koberce a koberečky jsou v tomto případě hlavním centrem usazování bakterií a špíny a rozhodně si jejich perfektní čistotu nezajistíte pravidelným luxováním. Chce to jednoduše větší kalibr. Jednou za čas je určitě vhodné objednat profesionální čištění koberců, které vás zbaví nejen špíny na povrchu, ale i nečistot usazených v hloubce tkaniny a vláken a obnoví jejich barevnost.

Účinná síla na skvrny i zápach

Strojové čištění mokrou metodou je moderní a vysoce účinný způsob údržby koberců, které využívá síly proudu teplé vody, speciálního čisticího prostředku a také podtlaku. Díky této metodě se můžete efektivně zbavit i skutečně odolných skvrn, kterých se vám nedařilo zbavit běžně dostupnými prostředky a manuálním drhnutím. Ale nejen těch. Tkaniny a čalounění mají tendenci “nasávat” do sebe také veškeré pachy okolí. Máte-li v domácnosti nějakého čtyřnohého mazlíčka, případně kouříte, věřte, že to každá návštěva pozná po čichu. Tepování, jak se také mokré metodě čištění koberců říká si s tím ale dokáže poradit. Profesionální úklidová chemie používaná při strojovém čištění vytáhne zápach z vláken a provoní je příjemnou vůní.

Nejen pro koberce

Kdo bydlí se psem či kočkou, bere tyto tvorečky jako plnohodnotné členy rodiny i domácnosti. Ač si při jejich pořizování slibujeme, že na gauč a jiný čalouněný nábytek budou mít vstup zakázaný, realita je samozřejmě ve většině případů jiná. Mokrá metoda čištění koberců je vhodná i pro údržbu čalouněného nábytku. Pokud tedy s vámi vaši mazlíčci běžně “vegetí” na pohovce či v křesle, neváhejte k čištění koberců objednat i čištění čalounění. Uvidíte, že tepování viditelně prospěje křeslům i vaší sedací soupravě a navrátí jim nový vzhled.

Neváhejte a prohlédněte si nabídku úklidových firem ve svém okolí! Čištění koberců a pohovek je za hubičku, trvá jen chvilku a čištěné vybavení je perfektně suché už během několika málo hodin.