Jak se liší kasírka od běžné peněženky? Je téměř k nepoznání

Na první pohled se může zdát, že kasírka je jen další z řady běžných peněženek. Opak je ale pravdou. Jde o speciální typ peněženky, který dobře poslouží celé řadě povolání. Kdo jejích služeb nejčastěji využívá a čím se vlastně tolik liší? Na to si odpovíme v následujících řádcích.

Kdo kasírky používá?

Ruku na srdce – kasírky se určitě nebudou hodit úplně každému povolání. A už vůbec ne v běžném životě. Ony sice působí robustním a elegantním dojmem, hodí se však pro uschování většího množství hotovosti. Zeptejte se sami sebe, jestli v dnešní době debetních a slevových karet vlastně něco takového potřebujete. Kdo se bez tohoto pomocníka ovšem vůbec neobejde, jsou číšníci.

Dostatek místa pro uschování i většího množství hotovosti číšníkům výrazně usnadňuje práci. A to jak při přijímání plateb od zákazníků, tak při vracení peněz. K podobným účelům je využijí také řidiči. Dopravci balíků totiž taktéž musí na denní bázi řešit uschování i vracení peněz, s čímž objemnější kasírka pro řidiče výrazně pomůže.

Jak se liší od běžné peněženky

Je kasírka peněženka jako každá jiná? Pokud ji budeme porovnávat s klasickými peněženkami do kapsy, styčný bod najdeme snad jen jeden - vzhled. Kasírka na první pohled nepůsobí nijak odlišně. Ve většině případů nabízí elegantní vzhled podepřený kvalitním materiálem a robustní konstrukcí. Její „vnitřnosti“ už jsou ale výrazně odlišné.

Zatímco běžná peněženka vám nabízí několik různých přihrádek pro vaše kreditní karty, kartičku pojištěnce a podobné užitečné věci, u kasírky nic takového nehledejte. Ta totiž slouží primárně k uschování peněz. Uvnitř tak najdete několik kapsiček pro přehledné řazení papírových bankovek a jednu uzavíratelnou přihrádku pro kovové mince. K přijímání plateb kartou dopravcům nebo číšníkům slouží terminál, takže další prostor není potřeba.

Z jakých materiálů se vyrábí

U kasírky je potřeba dbát především na odolnost. Přece jen je neustále v zápřahu a musí vydržet i hodiny neustálého vytahování a vracení zpět do kapsy. U kvalitních prodejců tedy pořídíte kasírky především z pravé kůže. Například na eshopu Penezenky-ahal.cz si můžete nakoupit kasírky v různých barevných provedeních a tvarech pouze z pravé kůže.

V některých obchodech ovšem narazíte i na jiné materiály. Jako adekvátní náhrada za pravou kůži se hodí PU kůže. Výjimkou samozřejmě není ani textil, ten se ale v odvětví číšnických a řidičských peněženek příliš nepoužívá. Oproti výše zmiňované kůži navíc neposkytuje tak vysokou odolnost - výrobek tedy tak dlouho nevydrží.

Kde koupit kvalitní kasírku?

Chcete pořídit vašim číšníkům a řidičům kvalitní kasírky za rozumné peníze. Pak zamiřte na eshop Penezenky-ahal.cz. Tady totiž najdete široký výběr spolehlivých kasírek v široké paletě barevných provedení a tvarů. Pro větší pohodlnost si můžete koupit například peněženku s řetízkem. Tu si jednoduše připnete na vaše oblečení a zabráníte tak její nechtěné ztrátě nebo krádeži. Výběr ale necháme zcela na vás.