Svatba na jaře – jaký oblek zvolit?

Dávno pryč jsou doby, kdy svatební sezóna byla pevně ohraničená obdobím horkého léta. Dnešní snoubenci se v kreativitě pojetí svatebního obřadu rozhodně nedrží při zemi a nebojí se svatbu uspořádat i mimo letní měsíce. Plánujete svatbu na jaře? Přečtěte si, podle jakých kritérií byste měli vybírat oblek na svatbu.

Ani zima, ani horko

Jaro je pro období svateb jako stvořené. Zima už je dávno pryč a letní teploty atakující vysoké teploty ještě daleko, ale i tak už je klidně možné uspořádat obřad i svatbu pod širým nebem. I když jsou teploty v podstatě tak akorát, stále se hodí myslet na to, že vítr umí být stále poměrně dosti svěží a počasí je hodně proměnlivé. Chcete-li být připraveni opravdu na vše a vypadat zároveň stylově, váš oblek na svatbu by měl být jednoznačně z kvalitních materiálů.

Ať už jste ženich, svědek, družba nebo jdete na svatbu jen jako host, svým oblečením byste vždy měli ladit k tématice a pojetí svatby a respektovat významnost události. S dobře padnoucím oblekem chybu určitě neuděláte nikdy. Co se týče barev, černý oblek tentokrát nechte doma. Mnohem lepší je vsadit na barvy jako je modrá, antracitová, šedá nebo přírodní tóny v podobě béžové. V posledních letech se jsou na méně formálních a přírodně laděných svatbách mezi ženichy oblíbené hnědé tvídové obleky s vestou a motýlkem.

Respekt k postavě

Slovní spojení dobře padnoucí či kvalitní oblek jste asi už v životě slyšeli i četli mnohokrát. I my jsme jej v textu párkrát zmínili. Víte ale, co si pod tímto pojmem vlastně představit? Z módních časopisů i reklam se zdá, že oblek sluší jen jednomu typu postavy, a pokud zrovna nejste James Bond nebo sportovec, máte tak trochu smůlu. Opak je ale pravdou. Oblek může slušet každému muži, stačí najít jen ten správný střih. A ten najdete jedině tak, pokud budete respektovat vlastní figuru.

Pokud jde o materiály, nevybírejte pouze podle vzhledu a barvy, ale také podle cedulky se složením. Můžete se spolehnout, že obleky kompletně z polyesteru rozhodně nejsou dobrá volba. V takovém obleku vám buď bude příšerné horko, nebo pěkná zima. Polyester není prodyšný a často vypadá velmi lacině. Raději si trochu připlaťte a pořiďte si oblek s příměsí přírodních materiálů.

Kam pro oblek?

Opravdu kvalitní oblek v běžné konfekci většinou neseženete. Jak už teď víte, nestačí si vybrat jen oblek ve své velikosti, který vám padne do oka svou barvou, a jít. Perfektní oblek z materiálů skvělé kvality, v němž lehce strávíte celý den a budete se stále cítit pohodlně i vypadat chic objevíte jedině ve specializované prodejně s pánskou módou. Na výběr tu nebudete sami – k ruce vám bude školený a zkušený personál, který ví, jak má oblek sedět a má v oku i jaký střih je vhodný pro vaši postavu. Zároveň se orientují skvěle ve stylech a slavnostních příležitostech. Tyto prodejny také často nabízejí úpravu obleku na míru a nakoupíte zde také kvalitní košile a všechny doplňky. Můžete se spolehnout, že si zde pořídíte oblek, u kterého vám bude líto, že jej nemůžete nosit každý den.

Tak šup, jaro už je za dveřmi – nejvyšší čas vyrazit na nákupy!