Jaké nože nesmí chybět v sadě nožů?

Jaké kuchyňské nože nesmí chybět ve správné sadě? Na tuto otázku neexistuje pouze jedna správná odpověď, protože to je velmi individuální. Každý z nás využívá doma různorodé suroviny, v závislosti na preferované světové kuchyni. V tomto článku se vám pokusíme pomoci s výběrem vhodné sady kuchyňských nožů, s ohledem právě na preferovanou světovou kuchyni. Tip: Z hlediska příslušenství je ideální sada nožů ve stojanu. Stojan nejenže chrání ostří nožů před poškozením a tupěním, ale bude i vyjímat nože u vás v kuchyni.

74933-vyber-noze1

Vhodná sada nožů pro středoevropskou kuchyni

Začneme nám známou tradiční středoevropskou kuchyní. V případě, že preferujete tuto kuchyni, tak by vám ve vybírané sadě kuchyňských nožů neměl rozhodně chybět především evropský šéfkuchařský nůž, který je univerzální a poradí si s přípravou mnoha surovin. Dalším je kuchyňský nůž na maso, který se vyznačuje dlouhou čepelí uzpůsobenou na krájení i větším kusům masa. Vzhledem k obecné oblibě pečiva v ČR a zvláště chleba, by samozřejmou součástí sady měl být i speciální nůž na pečivo s vroubkovaným ostřím. Mezi další nože, vhodné pro evropskou kuchyni patří: loupací, na ovoce a zeleninu.

74934-vyber-noze2

Vhodná sada nožů pro asijskou kuchyni

Asijská kuchyně a konkrétněji ta japonská a čínská jsou u nás stále populárnější. Pokud patříte i vy mezi jejich fanoušky, tak vám doporučujeme vybírat sady kuchyňských nožů, ve kterých nesmí chybět japonský typ nože santoku, který je ideální pro přípravu zeleniny do asijských polévek i hlavních jídel.

74935-vyber-noze3

Pokud chcete opravdu exotický asijský nůž, tak doporučujeme, aby součástí sady byl i čínský univerzální nůž TAO, který se takřka ve všem liší, od tradičního evropského univerzálního šéfkuchařského nože.

74936-vyber-noze4

Jaké sady kuchyňských nožů doporučujeme?

Doporučujeme sady kuchyňských nožů od XinZuo. Nabídka XinZuo je široká a vybere si v ní fanoušek jak evropské, tak i asijské kuchyně. Kvalitní kuchyňské sady nožů vyrábí XinZuo, jakožto tradiční čínský výrobce nožů v čínském městě Yangjiang, ve kterém si nožířské umění předávají mistři nožíři z generace na generaci. Naleznete je v internetovém obchodě www.xinzuo.cz, který má certifikát Zlaté ověřeno od Heureka.cz. Mezi výhody nákupu na XinZuo patří: 3letá záruka, doprava zdarma, 30dní na vrácení a dárkové balení.