Existuje šance, jak zúročit peníze a ochránit je před inflací? Známe řešení!

Řešíte, jak naložit s volnými finančními prostředky? Trápí vás nejistota a máte strach, že kvůli vysoké inflaci ztratí vaše úspory na hodnotě? To jsou palčivá témata posledních měsíců. Výše inflace je nejvyšší za deset let a ještě zřejmě není na svém maximu. Proto je třeba alespoň částečně úspory ochránit a spořicí účty ani termínované vklady tento problém nevyřeší.

Řešením jsou investice

Ze všech stran dnes slyšíme, že je třeba peníze investovat. Ale jak minimalizovat riziko prodělku spojené s investicemi? V první řadě je třeba vybrat si ten správný a bezpečný produkt. Jednu z možností představují dluhopisy. Odborníci označují tento typ cenných papírů v poměru jistoty a zisku za nejbezpečnější.

Proč vlastně firmy vydávají dluhopisy?

Získat půjčku od banky bývá po administrativní stránce pro firmy poměrně složitý a zdlouhavý proces. Proto je pro ně mnohdy jednodušší financovat větší projekty související s rozvojem podnikání pomocí dluhopisů. Tak například společnost Uniprospe je emitentem, který vydal již druhou emisi, a takto získané finanční prostředky použije na dokončení a zprovoznění linky na likvidaci ojetých pneumatik.

Výhodou pro investora je, že dopředu zná výši ročního zhodnocení – to bývá pravidelně vypláceno, a také termín, ke kterému bude investovaná částka vrácena. Z hlediska ziskovosti jsou tedy výhodnější dluhopisy krátkodobé, protože volné finanční prostředky mohou být vždy po vrácení stále znovu zhodnocovány.

Na závěr tip pro vás

Máte-li úspory, které vám jen tak leží na běžném účtu a reálně ztrácejí hodnotu, pusťte se do investice s Uniprospe.eu. Téměř 10% zisk za necelý rok je velice výhodný. Dluhopisy Uniprospe jsou totiž úročeny pevnou sazbou 9,5 % p.a. a splatné jsou na konci prosince 2022.

Nemusíte být nutně přeborníkem na finanční trh, abyste dokázali své úspory zhodnotit. Investice s Uniprospe je totiž tím správným řešením, jak vyzrát nad inflací.