Proč využít pro prodej nemovitosti služby realitní kanceláře Easy Homes Reality Plzeň?

Uvažujete-li nad tím, zda svou nemovitost prodat sami nebo za pomoci realitní kanceláře, měli byste pečlivě zvážit všechna pro a proti. V každém případě je třeba mít na paměti, že realitní makléři se v prostředí realit pohybují každý den. Tudíž mají neocenitelné zkušenosti, díky nimž vás celým procesem prodeje hladce provedou od začátku až do konce.

Ušetříte čas a energii

Připravte se na to, že vám prodej nemovitosti svépomocí zabere spoustu času. Je zapotřebí byt nebo dům uklidit, poté nafotit, rozmístit inzeráty a odpovídat na ně, domlouvat se a absolvovat prohlídky, najít právníka pro sepsání kupní smlouvy, komunikovat s úřady a dalšími institucemi. Realitka Plzeň Easy Homes Reality vezme všechny tyto činnosti na svá bedra, čímž vám uleví od řady starostí. Navíc prodá nemovitost mnohem rychleji a výhodněji.

Samotný prodej domu je jen špičkou ledovce

Za úspěšným prodej bytu nebo domu stojí pečlivá příprava. Pokud ji nepodceníte, může dokonce zvýšit cenu nemovitosti. V této fázi vám bude realitní kancelář nápomocný, neboť přesně ví, jak by měla nemovitost před prodej vypadat, aby se zájemci jenom hrnuli. Spočívá ve vyklizení všeho nepotřebného, aby dům či byt vypadal vzdušně a prostorně. Doporučuje se i nová bílá výmalba, která vzbudí dojem čistoty. Homestaging neboli styling nemovitosti před prodejem docílí toho, že nemovitost bude vypadat útulně a zabydleně. Ovšem potenciální kupec bude mít dostatek prostoru pro fantazii, v rámci níž si představí, jak dobře se mu bude v domě bydlet.

Rozhodující fáze

Realitní makléř poté nemovitost profesionálně nafotí a umístí inzerát na atraktivní weby s velkou návštěvností. Zároveň si můžete být jisti, že bude stanovena optimální cena na základě důkladné analýzy trhu. Samozřejmostí je rovněž komunikace se zájemci a organizace prohlídek. Realitní kancelář dokáže též vážným zájemcům zprostředkovat výhodné financování nemovitosti.

S právníkem za zády

Největším kamenem úrazu při prodeji nemovitostí zpravidla bývá sepsání kupní smlouvy a složení rezervační zálohy. Vy můžete i tuto starost pustit z hlavy, neboť realitní kancelář poskytuje kompletní právní servis. Ten se týká jak přípravy smluv, tak vedení nezbytné administrativy. Vyhnete se tak vyřizování nepříjemné byrokracie.

Zápisem do katastru nemovitostí to nekončí

Jakmile jsou převedeny finanční prostředky do notářské úschovy, nastává čas na vklad do katastru nemovitostí. Také tuto fázi za vás realitní makléř obstará, aniž byste museli vytáhnout paty z domu. Velmi příjemnou službou, která se objevuje v portfoliu realitní kanceláře, jsou úklidové služby a pomoc se stěhováním. Předáte tak svou nemovitost v tom nejlepším pořádku, a v případě potřeby budete mít zajištěnou i stěhovací firmu.