Chytré věci, které vám usnadní každý den

Jak vypadá váš den? Pracujete. Sedíte u počítače a myslíte na to, že byste měli tuto rutinu vyvážit pohybem? Myslíte neustále na to, že máte mít v rovině páteř nebo že nesmíte zatěžovat oči? Tím si totiž zakládáte na spoustu problémů.

Ono se to nezdá, ale právě takto pomalu a plíživě přichází civilizační problémy. Když pracujeme na počítači, neuvědomujeme si, že bychom se měli alespoň co hodinu protáhnout. Když jsme v zápalu práce, vše děláme na jeden zátah. Však ono to tělo vydrží, říkáme si. Jenže pokud budeme toto praktikovat mnoho let, tělo nám to vrátí. Jestli budete mnoho let více sedět než se hýbat, bude vás bolet páteř, pokud oproti rutině budete jeden celý den stát. Tělo je přece zvyklé sedět v jiné poloze. Máte druhou bradu? Nemusí to být kily navíc. Jestli se mnoho hodin díváte do monitoru, který není v úrovni vašich očí, kůže povoluje a efekt podbradku je znatelný. A bolí vás často hlava? Nesvědčí vám záření z obrazovky počítače, ale bolesti mohou být i od krční páteře, která je ztuhlá. S tím vším se vám zhoršuje zdravotní stav. Jak máte ztuhlé tělo, nechce se vám hýbat. Tloustnete, objeví se cukrovka, zvýší cholesterol, hrozí vám infarkt, mrtvice. Nebudeme strašit, raději se rovnou změříme na efektivní řešení, prevenci. Podívejte se na výrobky české firmy MISURA, jež začala vyvíjet nové či zdokonalovat existující produkty, s nimiž mohou mít lidé snazší každodenní život doma, na chalupě i v práci.

Přenosné monitory vám usnadní život

Počítače jsou alfou a omegou našeho života. Právě kvůli nim máme špatné návyky. Zaměřte se na monitor. Je malý? Podívejte se na přenosné monitory, které vám umožní rozšířit pracovní plochu vašeho notebooku. Je jedno, kde jste, přenosný monitor je lehký a skladný. Snadno jej složíte a vmžiku před sebou máte tři obrazovky. Stačí ho nasadit na víko notebooku. Proč? Větší plocha obrazovky vás donutí více hýbat krkem, nesoustředíte se do jednoho bodu na monitoru, takže vám krční páteř tak netuhne. Užívejte si tak co nejvíce pohodlí, přenosný monitor můžete navíc dát kamkoli.

Masážní pistole pro rozehřátí i regeneraci

Jde o velký hit. Masážní pistole vám pomůže ve více směrech. Jdete cvičit, ale nemáte dostatek času na rozehřátí? Místo 20 minut protahování si vezměte tento zázrak a prohněťte svaly, které se tak samy natáhnou. Stejně tak pistole poslouží k regeneraci svalů po vydatném tréninku. Inovované masážní pistole MISURA mají oproti těm klasickým, které mimochodem zažívají velký progres, výhody. Zatímco ty běžně známé ve tvaru kříže, připomínající rukověť meče, se drží těžkopádně, typ MB 1 Pro od firmy MISURA je ergonomicky inovovaný, takže se s ním lépe manipuluje a to je pro vás komfortnější. Tuto pistoli si tak oblíbilo mnoho našich sportovců, rovněž jejich trenéři i profesionální maséři. Ti všichni od masážní pistole vyžadují vysoký výkon a umí posoudit, co je kvalitní.

Stojany na notebook - proč vám nesmí chybět?

Máte notebook položený nízko, takže se hrbíte, nakláníte, a pak vás bolí záda, za krkem a pomalu ani nevidíte? Postavte si svůj mobilní počítač na ergonomický držák. Tyto stojany na notebook totiž lze instalovat do polohy, při níž se vám s ním bude lépe pracovat a vaše svaly, kosterní systém a oči nebudou tak namáhané. Je to maličkost, a jak vám to pomůže. Odtud se pak můžete přesunout i k ergonomickému držáku na mobil. To je další ďábel-našeptávač, jehož obrazovka vás hypnotizuje. Opět vás to jen nutí vybudovat si poctivou druhou bradu, zadělat si na pravidelné bolesti krční páteře i hlavy a přidají se i další obtíže. Nedávejte jim šanci.