Jak zabránit padání vlasů? Nejrychlejší cestou k úspěchu je odhalení příčin vašeho problému!

Přemýšlíte, jak zabránit padání vlasů? Snažíte se přijít na to, jak co nejrychleji a nejspolehlivěji zachránit, co se dá? Asi víte, že vypadávání vlasů je do jisté míry přirozené. Pokud vám však řídnou tempem, které vás zneklidňuje, je pochopitelné, že to nehodláte nechat jenom tak. Vezměte rozum do hrsti a nějaké řešení se zcela jistě najde. Při vší smůle máte alespoň tu výhodu, že je nadměrný úbytek přirozené pokrývky hlavy hojně frekventovaným problémem, který trápí značnou část populace. Proč to lze považovat za výhodu? Protože jsou příčiny tohoto problému a stejně tak cesty vedoucí k nápravě velice dobře zmapované. Díky tomu máte mnohem větší šanci, že ze svízelné situace, která vám nedá spát, najdete nějaké východisko.

Není sice vyloučeno, že může jít o „běh na dlouhou trať“, ale jedno je jisté. Za pokus to stojí! Snad vám ve vašem snažení pomohou následující řádky. Čtěte!

Jak zabránit padání vlasů – odhalte příčinu co nejdříve!

Vaše vlasy už nejsou, co bývaly? Máte pocit, že řídnou až příliš rychle? Nečekejte, až o ně přijdete docela a začněte konat! Každý problém má nějakou příčinu. Zjistit, co se skrývá právě za vašimi potížemi, je zdaleka to nejdůležitější, co pro záchranu svojí kštice musíte udělat. Bez stanovení příčiny nadměrného vypadávání vašich vlasů totiž zjednáte nápravu jen těžko. Jistě, můžete se spolehnout na estetickou medicínu a v krajním případě nakonec podstoupit transplantaci. I to je řešení a nutno uznat, že dnes už vcelku spolehlivé. Ostatně, moderní medicína jde vpřed mílovými kroky. Metody, které řeší ztrátu lidských vlasů, se neustále zdokonalují. Lepší a samozřejmě také levnější je však záchrana toho, co vám na hlavě ještě zůstalo. Zabránit dalšímu padání vlasů a navíc zajistit, aby opět náležitě zhoustly, rozhodně není nemožné. Jak na to?

Odborník si bude vědět rady

Chcete, aby vám přestaly vypadávat vlasy? Odhalte původ celého problému a pokuste se ho odstranit! Není pochyb o tom, že to můžete vyzkoušet sami a to například s pomocí záplavy informací, které lze na toto téma nalézt na internetu. Úspěch není vyloučen. Nesporným faktem ovšem je, že vaše šance na záchranu vlasů rapidně vzrostou, pokud se obrátíte na svého lékaře. Jakmile se mu podaří odhalit podstatu vašich potíží, může zahájit léčbu. Odborník si zkrátka bude vědět rady!

Geny, stres nebo alkohol?

Rozhodli jste se pro návštěvu ordinace? Rozumná volba! Věřte, že spolupráce s odborníkem se zpravidla vyplatí. A z jakých příčin se tvoří pleš nejčastěji? Na vině bývá některá z těchto věcí:

  • Stres – takový, který člověk prodělá v souvislosti s nějakým silně traumatizujícím zážitkem, ale také stres, který lze označit za permanentní, tedy vyplývající z uspěchaného životního stylu.

  • Geny – ovlivňují přirozenou pokrývku hlavy více, než si možná myslíte. Každý zkrátka nemá takové štěstí, aby měl kvalitní vlasy tzv. v genech.

  • Špatná strava – ve které chybí vitamíny a minerály. Důležitý je dostatečný přísun vitamínů A, B, C a E a také železa, hořčíku nebo draslíku.

  • Návykové látky – a to především konzumace tabáku, která je v souvislosti s nadměrným úbytkem vlasů zmiňována velice často. Škodit může rovněž nadužívání alkoholu a pochopitelně také konzumace tvrdých drog.

  • Nemoc – může být hlavní příčinou vašeho problému. Na vině bývají například kožní choroby. O vlasy můžete přicházet také vlivem některých léků, které užíváte v souvislosti s jiným onemocněním (rakovina, nemoci srdce).

Nepodceňujte význam péče!

Péče o tělo se zpravidla vyplácí. Vlasy nejsou žádnou výjimkou. To, jakou péči jste jim schopni a ochotni věnovat, mnohdy rozhoduje jak o jejich kvalitě a hustotě, tak o tom, zda o ně nepřijdete. Mezi muži se sice najdou jedinci s holou hlavou, kteří jsou považováni za přitažlivé, ale jsou to spíše výjimky. Žen bez vlasů, o kterých byste mohli říci, že jim to vyloženě sluší, těch je ještě mnohem méně. Proto, nechcete-li o svou kštici jednou pro vždy přijít, nepodceňujte význam péče, kterou svým vlasům dopřáváte. Pokud to není nezbytně nutné, příliš často je nemyjte. Omezte používání fénu a dalších pomůcek na minimum. Kupujte si jen kvalitní šampony, kondicionéry a stylingové přípravky. Zkrátka dělejte vše pro to, aby vaše vlasy mohly co nejlépe prospívat.

Ještě je tu FUE

Není samozřejmě vyloučeno, že jste se k záchraně řídnoucích vlasů odhodlali pozdě. Možné je také to, že patříte k lidem, jimž je zkrátka pleš z genetických důvodů souzena. Ať už ale o vlasy přijdete z jakéhokoliv důvodu, nikde není psáno, že se s holou hlavou musíte smířit. Estetická medicína naštěstí disponuje moderními metodami transplantace, s nimiž v naprosté většině případů slaví úspěchy. Zahlédli jste už někde zkratku FUE? Ne? Pro každý případ si ji dobře zapamatujte! FUE neboli „follicular unit extraction“ není nic jiného než transplantace vlasových štěpů. Díky této metodě se vaše pleš stane jen nepříjemnou vzpomínkou.

Nejprve se však ještě pokuste zachránit, co se dá a to všemi dostupnými cestami. Třeba vám pomohou vitamíny nebo radikální změna životní stylu. Kdo ví?

Nebo jste už ve fázi, kdy jste vyzkoušeli všechno a ani váš lékař nevidí jiné východisko než transplantaci?