Proč je dobré mít úrazové a životní pojištění?

V dnešní nestabilní době mnozí z nás sahají po různých pojistkách. Trh je jimi ale natolik přehlcený, že člověk neví, kterou zvolit. Asi nejběžnějším typem pojistky je úrazovka a životní. Otázka je, zda se vám ale vyplatí a je vhodná zrovna pro vás?

Co je úrazové pojištění?

Známe to snad všichni, stačí jen chvilka nepozornosti či nešikovnosti a úraz je na světě. Může k němu dojít kdekoliv – při sportu, v práci nebo škole, ale i v domácnosti. Co je ale největším kamenem úrazu při zranění je, že člověk zůstává doma bez jakékoliv pomoci. A přesně proto existuje úrazové pojištění. V případě, kdy si například zlomíte nohu, vám pojistka pomůže uhradit vaše výdaje, díky čemuž budete mít čas na poklidnou rekonvalescenci.

Jaké jsou výhody úrazového pojištění?

Hlavní výhodou pojištění je, že vám pomůže zmírnit finanční ztráty zaviněné úrazem. Každý si může vytvořit pojištění, které bude vhodné přímo na něj. Existuje základní balíček, ke kterému si lze připojistit další služby, ty už si volíte na míru.

Co je součást (skoro) každého úrazového pojištění?

- Trvalé následky

- Smrt

- Úrazový důchod

Co si například lze připojistit?

- Odškodné za pobyt v nemocnici

- Drobná poškození

- Bolestné

- Denní odškodné při úrazu

Co je životní pojištění?

Životní pojištění chrání blízké lidi zařizovatele smlouvy v případě nečekaných událostí. V nejčastějších případech se jedná o pomoc rodině při úmrtí – je tedy vhodné pro osoby na nichž jsou finančně závislí jeho členové rodiny. U pojištění se dají nastavit různé parametry, nemusí tedy být přímo vázané na smrt zařizovatele.

Jaké jsou výhody životního pojištění?

Životní pojištění je hlavně vhodné pro rodiny, které mají velké výdaje. Například manželé, kteří platí hypotéku a leasing, si nemohou dovolit přijít o plat. V případě úmrtí jednoho z partnerů tak pojišťovna vyplatí danou částku pro finanční stabilitu rodiny.

Výhodný balíček životního a úrazového pojištění

Úrazové a životní pojištění je jistě užitečným pomocníkem při platební neschopnosti. Je ale důležité si vhodně nastavit parametry smluv, abyste jen nevyhazovali měsíčně spoustu peněz. Při správném nastavení vám jednou pojistka může zachránit krk nebo bydlení. Vhodné je se domluvit s odborníkem, který dané problematice rozumí. Asi nejjednodušší cestou je sjednání všech pojištění u jedné firmy. Elite MR group s.r.o vám dodá odborníky, kteří vám poradí, jaké pojištění je vhodné zrovna pro vás, a pomohou vám je všechna zařídit.