Řemínky na chytré hodinky určují váš styl

Máte chytré hodinky? Dnes je nosí spousta lidí. Někteří upřednostňují ty chytřejší modely, na nichž lze spouštět nejrůznější aplikace, další na zápěstí nosí hodinky sportovní, které jim monitorují kroky, pohybové aktivity a další. Jaké máte vy?

Ať už nosíte chytré hodinky, či ty sportovní, pravděpodobně mají vyměnitelný pásek. Většina výrobců výměnu řemínku umožňuje, protože vám tím dávají spoustu možností – například transformovat sportovně vypadající hodinky do stylového módního doplňku.

Mají vaše hodinky výměnný řemínek?

Nejste si jistí, zda můžete používat různé řemínky na chytré hodinky, které nosíte? Některé modely hodinek mají řemínky výměnné opravdu jednoduše, řemínek se jenom zacvakne do těla hodinek. U jiných modelů potřebujete pro výměnu šroubováček. Podívejte se, zda mají vaše hodinky u náramku šroubky, případně pátrejte na internetu a hledejte informace o výměně řemínku pro váš model. V drtivé většině případů řemínek výměnný je. Už jen proto, kdyby se vám rozbil, byl by nesmysl kvůli tomu vyhazovat celé hodinky.

Jakou velikost řemínku potřebujete?

Jak si vybrat nový řemínek? V mnoha e-shopech jsou řemínky řazené přímo do kategorií podle výrobce či modelu hodinek. Jinak ale vždycky funguje změřit si rozteč. Stačí vzít pravítko, běžné rozteče jsou 18, 20, 22 nebo 24 mm.

Dalším parametrem je pak délka, aby vám řemínek hezky seděl na zápěstí. Změřte si obvod vaší ruky v místě, kde nosíte hodinky. Použijte krejčovský metr, nebo provázek či tkaničku, který omotáte kolem zápěstí a pak změříte pravítkem.

Výběr designu nebude snadný

Na závěr už zbývá jediné – vybrat ten správný design. Tohle ale bude docela oříšek. Vyrábí se silikonové sportovní náramky v děrovaném provedení, kožené elegantní, velmi dobře však vypadají i náramky kovové. Pak tu máme ještě různé speciality jako náramky textilní apod. Velmi záleží na modelu hodinek, například na Apple Watch náramek seženete bez problémů, vyrábí se jich nespočet. Téměř pro každé hodinky však najdete nějaký řemínek, který lze používat pro sport, a nějaký elegantnější.