Prodloužený víkend v Břeclavi? Nebo rovnou celá dovolená? Skvělý nápad!

Jižní Morava uspokojí nejenom milovníky dobrého jídla a pití, ale také vášnivé cykloturisty a milovníky historie.

S Břeclaví, jihomoravským městem ležícím na samém okraji unikátního Lednicko-valtického areálu to bude láska na první pohled. Obzvláště milujete-li procházky starobylými centry měst a disponujete-li smyslem pro krásu a estetično. Město je totiž prodchnuté krásnými romantickými stavbami, z nichž jich je hned několik zaspáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Nezapomenutelné ale zcela jistě budou i toulky podél nábřeží řeky Dyje stejně jako výjižďky na kolech po okolí - například Bořím lesem a kolem Lednických rybníků. Zklamáni nebudete ani z komfortního a cenově dostupného ubytování Břeclav, odkud budete mít všechny krásy jižní Moravy na dosah ruky.

Hledáte penzion v Břeclavi? Už nemusíte!

Komfortní a cenově dostupný penzion Břeclav nabízí vše, po čem srdce turistovo touží. Především disponuje ideální strategickou polohou. Do dvou minut z něj dojdete k autobusové zastávce, za čtvrthodinku k vlakovému i autobusovému nádraží. Automobilem se pak za dvacet minut dostanete do Mikulova, za deset do Lednice a za čtvrthodinku do Valtic a Hlohovce. Do všech těchto míst ale pohodlně dojedete i na kole!

Krásy jižní Moravy jako na dlani

Jak vidíte, Břeclav je ideálním výchozím bodem pro poznávání jižní Moravy jako takové. Coby kamenem dohodl od tohoto krásného jihomoravského města leží zámky Pohansko, Lednice, Apollonův chrám s vyhlídkou či umělá zřícenina Janův hrad. Břeclav ale uspokojí také náročné gurmány a milovníky dobrého vína. Proudem tu teče Chardonnay, Neuburské, Rivaner, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Sauvignon i Tramín červený. Nuda zkrátka na Břeclavsku rozhodně nehrozí.