Jak se zbavit bolesti zad při práci u počítače? Pomůže balanční židle!


Ať už pracujete v kanceláři nebo pobýváte většinu času na home office, pravděpodobně většinu svých dní strávíte v té nejméně zdravé poloze pro naše tělo – tedy vsedě! Kdo už nějaký ten pátek tráví prací na počítači a za kancelářským stolem, ví, o čem je řeč. Bolesti bederní páteře, kostrče, ztuhlý krk, bolest hlavy… seznam by mohl být nekonečný! Sedět se dá ale i zdravěji. Klíčem k lepšímu posezení je například balanční židle, která poskytne podporu přesně tam, kde to vaše tělo potřebuje.

Balanční židle nabízí sezení jako na míči, ale je mnohem zdravější!

Možná jste už viděli některého z akčních kolegů v práci, jak tráví čas za stolem netradičně na balančním míči. Sezení na nestabilních pomůckách stimuluje stabilizační svaly a je v podstatě cvičením. O tom, zda je sezení na míči z dlouhodobého hlediska zdravé, se už vedou mezi odborníky spory. Problém je především v tom, že – a teď ruku na srdce – málokdo by vydržel několik hodin na míči sedět vzpřímeně a tedy zdravě. Nakonec by většina z nás asi zádovému svalstvu ulevila a nahrbila by se, a to už zdravé není. Pomoct může balanční židle, která nabízí právě to, co míči chybí, a to opěru zad – a nejen tu!

Balanční židli má ve svém sortimentu ryze plzeňský výrobce Peška, který v duchu svého motta „Peška – židle dneška“ myslí právě i na nejčastější potíže, kterými lidé při častém sezení trpí. Proto se jejich výroba zaměřuje na ergonomický nábytek světové úrovně a speciální zdravotní židle. Protože firma spolupracuje s odborníky na vědecké úrovni, je držitelem i několika patentů. Výsledkem tohoto pečlivého výzkumu jsou i balanční židle z řady Vitalis Balance, které simulují sezení na balančním míči, ale bez rizika nezdravě nahrbených zad.

Proč nám v práci otékají nohy? Může za to nevhodný sedák!

Balanční židle Vitalis Balance vám pomohou od potíží s bolestmi páteře a navíc podporují průchodnost cévního a lymfatického systému. Pokud vám to zní jako „španělská vesnice“, stačí uvést jeden příklad za všechny. Speciální tvar sedáku Airsoft nezaškrcuje zadní strany stehen, což by vedlo (a u běžných kancelářských židlích vede) k otoku nohou, vzniku trombóz, ale překvapivě také k bolestem hlavy a šíje!

Nastavte si bederní opěrák na míru – můžete ho posunout i „přifouknout“

Balzámem pro páteř je bederní opěrák. Při delším sezení v práci cítíme právě na bedrech první bolesti. Balanční židle Peška je inovativní v tom, že umožňuje plnou nastavitelnost této vychytávky. Opěrák bederní páteře můžete posouvat nahoru a dolů a dokonce pomocí vzduchové bederní regulace zvětšit i jeho vyklenutí.

Jak posilovat v práci? Zabalancujte si

O balanční židli by se toho dalo říct hodně – specialisté na prodejně Peška by vám mohli vyprávět o speciálním plynovém pístu sloužícím ke správnému nastavení výšky sedu, o vytuněném podhlavníku, područkách, kompletní impregnaci nanotechnologií apod. Je třeba ale zmínit hlavně to, proč je tato židle označována jako „balanční“. Odpověď je nasnadě. Umožňuje pohyb všemi směry. Uživatel si přitom může nastavit čtyři stupně aktivity dle toho, jak moc chce „posilovat“. Pokud nejste fandové nonstop balancování, nebojte. Balanční pohyb lze zastavit patentovaným aretačním zámkem Stop&Go.

Peška, to jsou hlavně židle z Plzně, vyrobené u nás v místním výrobním závodě. Na vývoji nových produktů spolupracují s odborníky ze Západočeské univerzity, s celou řadou fyzioterapeutů a ortopedů, ale také přímo se zákazníky, kteří si nechávají vyrábět židle na míru a firmě tak přináší stále nové a nové podněty.