I do moderní kuchyně patří smaltované nádobí

Smalt je tradiční materiál, u kterého nemusíte pochybovat o jeho zdravotní nezávadnosti. Vypadá dobře i v moderní kuchyni, a co se týče vaření, jeho kvalita je ověřena skutečně léty používání třeba našimi babičkami či prababičkami.

Smaltované nádobí je zdravé. Smalt je vlastně sklo

Možná vám klasické smaltované nádobí připadá poněkud staromódní, ale to jen proto, že neznáte nové modely. Třeba nádherná kolekce BELIS/SFINX ECO-CERAMICS skvěle kombinuje krásu venkovního povrchového smaltu a unikátního vnitřního povrchu Symbio složeného ze smaltu a keramiky . Nejde sice o povrch nepřilnavý, ale velice zdravý, který zachovává přírodní chuť vařených potravin a je zcela bez jakékoliv toxicity. Odborníky na zdravé stravování je tento povrch tradičně doporučován. Nádobí v nádherné malinové červené vypadá úžasně.

Nemusíte si však ze smaltu pořizovat sadu nádobí. Zaměřte se třeba na kvalitní doplňky, jakými jsou smaltované mísy . Možná si na ně pamatujete z babiččiny kuchyně, která v nich servírovala brambory na loupačku, nebo jste do nich na zahradě sbírali maliny a rybíz. Smaltované nádoby jsou nenahraditelné i dnes. Navíc v kuchyni vypadají skutečně nádherně. Koupíte je v moderních i tradičních tvarech. Takže jimi vybavíte i vaši chalupu.

Do každé kuchyně patří smaltované pekáče

Upéct dokonalé kuře, ale i větší kachnu, husu, nebo dokonce krocana – to si žádá velkou nádobu na pečení. Měla by být s víkem, protože jen s ním dosáhnete skutečně skvěle propečené maso bez toho, aby se vysušilo. Smaltované pekáče se prodávají s různou výškou. Ty nejvyšší hravě nahradí i velké římské hrnce, které mají nízkou životnost a často praskají. Smaltované pekáče jsou věčné.

Čím si ještě doplnit kuchyň, aby byla dokonalou?

Dopřejte si různé vychytávky. Máte třeba hmoždíř? Díky němu dokážete nadrtit čerstvé koření i usušené bylinky. Čerstvě drcené z hmoždíře umí krásně provonět připravovaný pokrm.

Máte rádi kávu? Nepijte jen tu z kávových kapslí či rozpustnou! Džezva vám otevře zcela nové chutě kávy. V 0,4 l připravíte až čtyři skvělé kávy.