Přírodní, nebo umělý vánoční stromeček?

Na Vánoce je vhodné připravovat se s dostatečným předstihem. To platí nejenom na nákup vánočních dárků, ale také vánočního stromečku.

Ne, nebudeme vás nabádat k tomu, abyste s pilkou zamířili do nejbližšího lesa a tam si ho už teď uřízli. V první řadě se jedná o trestný čin a v řadě druhé by vám do Vánoc nevydržel. Místo toho přírodního si už však můžete pořídit stromeček umělý. Za mnohem levnější cenu, než za jakou bude k mání těsně před Vánoci.

Jak dlouho roste?

Víte, jak dlouho roste vánoční stromeček? Borovice zhruba 7 let, smrk o tři roky déle. A jedličce to může trvat i 15 let. Doba růstu stromečku se pak odráží na jeho ceně. Cena hezky rostlého stromečku se loni pohybovala mezi 400 a 1200 korunami. A je otázka, kolik bude stát letos.

Živý, ne, umělý!

Alternativou k přírodním stromkům jsou ty umělé. Ne, nemáme na mysli ty z tržnice, které to, že jsou umělé, na sobě prozrazují už z dálky. Na e-shopu svetstromku.cz jsou k sehnání umělé stromečky, které od těch přírodních nerozeznáte ani z blízka.

Malý, nebo velký?

Na výběr máte stromečky různých velikostí od těch nejmenších až po ty největší. Sháníte stromeček na stůl či poličku? V tom případě vám postačí ten nejmenší zhruba šedesáticentimetrový. Dobře vypadají i stromečky v květináči.

Velká místnost žádá velký stromeček

Váš stromeček ale může být vysoký 120, 150 či 180 cm. Obecně by se dalo říci, že čím větší místnost, tím si žádá vyšší vánoční stromeček. Ve velkých místnostech se proto vyjímají extra vysoké vánoční stromky, tedy bezmála třímetrové.

Vysoký stromeček v malé místnosti? Proč ne?

Snu o vysokém vánočním stromečku se ale nemusejí vzdát ani majitelé malých bytů. Vysoký stromeček je totiž možné postavit i do relativně malé místnosti. Měl by ale být o něco užší. I ty jsou na e-shopu svetstromku.cz k sehnání.

Klasický, se zasněženým vzhledem a s 3D jehličím

Vybírat můžete ze stromečků ve třech provedeních. Klasickém, se zasněženým vzhledem nebo s použitím 3D jehličí. To je hit posledních let. 3D vánoční stromky živý stromeček imitují opravdu dokonale. Máte-li v plánu pořídit si opravdu luxusní stromeček, jemuž nebude co vytknout, ten ve 3D provedení bude správnou volbou.