Už máte kočárek? Tak teď ještě vybavení do něj. Co by v soupravě do kočárku nemělo chybět?


Souprava do kočárku přidá na jeho stylu i funkčnosti. S pořízením kočárku nákupy totiž nekončí, ale začínají. Mnohá maminka chce, aby vše bylo krásné a sladěné. Nemusí se jednat jen o věci hezké, ale i praktické. Co vše tedy budete do kočárku potřebovat?

Klasická souprava do kočárku se skládá z polštářku, deky či peřinky

Tím úplným základem je klasická souprava, která se skládá z polštářku, deky nebo peřinky. Hodí se hlavně do letních měsíců, kdy je potřeba miminko jen trošku skrýt. Popřípadě lze použít i jako svrchní vrstva, když nechcete používat kočárkový potah. Soupravička všechno krásně sjednotí a přidá na stylu.

Podle čeho vybírat?

Nejdůležitější je materiál a roční období. Velmi oblíbenou variantou jsou soupravy z materiálu minky . Vždy vypadají moc krásně, na dotek jsou úžasně jemné a příjemné. V chladných měsících je však potřeba je doplnit ještě nějakým teplejším materiálem. Ať už dekou nebo vakem.

Ani polštářků se nemusíte děsit. Pro takto malinká miminka jsou tyto polštářky velmi ploché a jejich účel je hlavně ozdobný. A vlastně i ochranný. U malých dětí není o ublinkávání nebo slinění nouze a malý polštářek dáte vyprat mnohem jednodušeji než povlak kočárku.

V chladných měsících rozšiřte soupravičku do kočárku i o fusak

V případě nástupu studených dnů je potřeba svoji výbavičku doplnit i fusakem nebo teplou dekou. Popřípadě oběma, protože teploty od září do května značně kolísají a většinou využijete obě varianty a jejich kombinace.

  • U zimních fusaků oceníte izolační vrstvu jako je peří, ovčí vlna nebo dutá vlákna.

  • Vnitřní vrstva by pak měla být příjemná na dotek. Ideální je bavlna, bambus nebo fleese.

  • Skvělá je také stahovací kapuce, která chrání miminko před nepřízní počasí.

Podložka do kočárku by také neměla chybět

Svoji soupravu určitě také doplňte o podložku do kočárku. A to nejlépe ve dvou variantách. Zimní a jarní. Ta zimní poskytne miminku ochranu před chladem ze spodní části kočárku. Je totiž třeba si uvědomit, že miminko vlastně celou dobu v kočárku leží.

Podložku oceníte, i když bude už dítě větší a budete používat sportovní kočárek. V zimě jej bude izolovat od chladu, v létě zase poskytne komfort v tom, že se mu nebudou nožičky nepříjemně lepit k sedačce.

V létě oceníte clonu nebo slunečník. Je to lepší a bezpečnější řešení než plenka

Ač si mnoho maminek zvyklo používat jako ochranu před sluníčkem plenku zavěšenou na boudičce kočárku, není to úplně vhodné řešení. Ba spíše naopak. V kočárku se tvoří až moc velké teplo, jež může dosáhnout hodnot nebezpečných pro miminko . Proto je lepší investovat do clony či slunečníku, které miminku poskytnou mnohem lepší a bezpečnější ochranu než plenka.

Nezapomínejte ani na sebe. Od podzimu až do jara využijete rukávníky

Pokud přemýšlíte o co svoji soupravu do kočárku ještě obohatit, pak volte rukávníky. Ty opravdu hojně využijete po celou dobu, co vám bude kočárek stálým parťákem. Rukávník je mnohem praktičtější a teplejší, než jsou samotné rukavice. Příjemně vám ochrání ruce před mrazem i větrem. Krom toho vás nebude zdržovat neustálé nandávání a sundávání rukavic.

Co nezapomenout při pořizování soupravy do kočárku pro zimní měsíce

Chladné měsíce jsou pro maminky náročné období. Proto by si do své soupravy do kočárku měly pořídit co nejvíce funkčních věcí, které jim pomohou toto období přestát a užít si jej. Protože jak říká jedno přísloví. Není špatného počasí, ale oblečení.


Čím sadu doplnit?

  • Teplým fusakem a dekou pro miminko.

  • Pláštěnkou. Ta pro kočárek je sice ve výbavě, ale hodí se i jedna pohotovostní pro maminku.

  • Rukávníkem.

  • Klasickou soupravičkou. Jednat pro radost a styl, ale i jako lehkou doplňkovou vrstvu.

  • Podložku do kočárku.

Už máte kočárek? Jaké bylo hlavní kritérium, podle kterého jste jej vybírali?