Objevte výhody rekuperačních jednotek v rodinných domech i průmyslových budovách

Jak ušetřit za vytápění, a ještě k tomu získat kvalitní vzduch v budově? Ideálním řešením je rekuperace vzduchu, která nabízí přesně tyto dvě výhody. Podívejte se, jaké přednosti nabízí rekuperační jednotka a kde se hodí její využití.

Výrazně nižší náklady za topení

V moderním domě, kde je zakomponována rekuperační jednotka, se sníží náklady na vytápění opravdu znatelně. Není totiž potřeba tak často větrat, což umožňuje udržovat teplý vzduch přímo v místnosti. Díky cirkulaci vzduchu v rámci rekuperace se však i přesto zachovává optimální kvalita vzduchu pro dýchání. Obecně může rekuperace ušetřit 60 až 70 % nákladů na vytápění.

Vysoká kvalita vzduchu

Další velkou výhodou, jakou přináší rekuperace, je vysoká kvalita vzduchu, který v místnosti dýcháte. V podstatě totiž neustále dýcháte čerstvý vzduch venku, který však prošel celou řadou filtrů, jejichž úkolem je zastavení nežádoucích látek, jako je prach, pyl a podobně. Filtrování je možné i na úrovni bakterií. To je dobrá zpráva pro alergiky i pro všechny, kdo nechtějí mít tolik starostí s prachem uvnitř svého bydlení. Čištění domácnosti bude jednodušší, ale především vám poděkují vaše plíce, které nebudou ve vnitřním prostředí vystavené takovému množství prachu či alergenů.

Stabilní teplota a vlhkost

Díky filtraci vzduchu přináší rekuperace do bytu velkou výhodu v podobě udržování stabilní teploty. Nastavíte si tak, jestli chcete spíše nižší teplotu či naopak vyšší v porovnání s tím, jak je zrovna venku. Fakt, že se vyhnete prudkým teplotním šokům, je dobrou zprávou pro tělo, ale i pro snížení nákladů za vytápění. Kromě toho pomáhá rekuperace vzduchu také se snížením vlhkosti. Díky tomu nebudete tolik bojovat s plísněmi a může se poměrně výrazně zmenšit i množení nežádoucích bakterií.