Chraňte svou budovu před vandaly. Použijte antigraffiti nátěr

V současné době je vandalismus na denním pořádku, a to nejen ve velkých městech, ale i menších obcích, a proto je vhodné zamyslet se nad tím, jak ochránit fasádu před graffiti. Velké oblíbenosti se v tomto ohledu těší především antigraffiti nátěry, na které se zaměříme v následujících řádcích.

Speciální antigraffiti nátěr je navržen tak, aby zabránil přilnutí jakékoliv nanesené barvy na graffiti k povrchu. Od ostatních typů nátěrů se odlišuje tím, že pokud je graffiti na fasádu nastříkáno, nátěr bez problémů odolá požadovanému procesu čištění. Jiné druhy nátěrů se v důsledku těchto čisticích procesů často poškodí a zničí.

Obraťte se na profesionály

Graffiti často uvidíte i na památkových objektech, dopravních stavbách a fasádách komerčních prostor i rodinných domů. Odstranění je náročný proces, při němž někdy dochází i k poškození barvy. Vložte důvěru do profesionální společnosti, jež má letité zkušenosti s těmito službami. V tomto segmentu působí PRAGOTHERM, servis fasád s.r.o., což je odborník, jenž používá osvědčenou stavební chemii od značek Weber a Nortech. Čistí různé povrchy od přírodního kamene přes cihlu až po omítku a beton.

Pro odstranění graffiti využívá odstraňovač, který se nanese na znečištěné místo, a potom použije tlakovou vodu, čímž dojde k omytí barev. V případě znečištěných povrchů je nezbytné postup i několikrát opakovat.

Antigraffiti nátěr

Jakmile jsou graffiti odstraněny, nanáší se antigraffiti nátěr. V případě, že objekt opět navštíví vandalové, stačí graffiti očistit jen vodou a houbou, a to až stokrát za sebou. Jestliže máte sjednané pojištění nemovitosti, výše uvedená společnost vám pomůže vyřídit i pojistnou událost, a tím pádem práci financovat z pojištění.

Portfolio služeb uvedené firmy je široké a nabízí taktéž čištění fasád od řas a plísní, což je problém zejména nemovitostí ve vlhčích částech republiky.