Katastr nemovitostí. Když chcete vědět víc, je tu GeoPas.cz

Katastr nemovitostí využívají soukromníci, podnikatelé, úředníci a různé subjekty. Důvodů je několik. Mohou si chtít ověřit vlastníky ve svém okolí, rekognoskují terén místa, kde by si rádi pořídili nemovitost. Katastr tak vytváří seznam vlastníků nemovitostí. Je však místo, kde toho zjistíte mnohem více. GeoPas.cz.

Katastr nemovitostí – domy, komerční subjekty a parcely

Web GeoPas.cz je mnohem barvitější než samotný katastr nemovitostí, protože obsahuje další zajímavé informace. Sbírá data z různých veřejných zdrojů, takže zde nenajdete pouze základní informace o nemovitostech, ale zjistíte také, kolik lidí žije v daném místě, jaká je zdejší občanská vybavenost, jestli je v lokalitě zvýšená koncentrace nějaké látky, jaké parcely jsou k dispozici apod. Příjemné je, že GeoPas.cz je zdarma, nemusíte se ani nijak registrovat. Jde tak o velmi snadný způsob zjištění si docela podrobných věcí o daném místě. Vše je intuitivní, logické, hledání zvládnou i ti, kteří s médii jinak moc nepracují. Pro mnohé lidi je hledání na tomto webu i příjemnější než na katastru nemovitostí, navíc na něm se k mnohým informacím ani nedostanete.

Katastrální mapa snadno a rychle

Vezměme si příklad. Pokud budete hledat katastrální území Prášily, stačí zadat název do vyhledávače, našeptávač sám napoví, co asi hledáte. Poté se vygeneruje výsledek, kde se dozvíte, informace o rozloze obce, sousedních obcích, údaje o obyvatelstvu, jaká je zde ekonomická situace (počet zaměstnanců, typy subjektů apod.). Podíváte se i na schéma zastavěné plochy a přírody, zjistíte, z jakých složek se zde skládá půda, jestli se místo nachází v povodňovém území, dokonce zde jsou i údaje o pokrytí internetu. Jde opravdu o detailní přehledy lokali naší republiky. Není lepšího zdroje, kde můžete získat podrobné a ucelené informace o daném místě.