Bojíte se inflace? Pomůže vám fotovoltaická elektrárna

Zdá se to na první pohled jako nesmysl. Fotovoltaika je sice téma, které se týká šetření peněz, konkrétně za energie, ale bojovat s ní proti inflaci? Ano. Protože zde vhodně investujete své finance, které by jinak pohlcovala právě inflace.

Návratnost fotovoltaiky – ušetřete na pořízení i za provozu

Kdo sleduje dění na finančních trzích, jistě si všiml, že hodnota peněz klesá. Co znamenalo 100 000 korun před lety, je dnes směšná částka. Na druhou stranu, pokud byste oněch 100 000 korun měli ušetřit třeba na pořízení nového systému získání energie, tak to je zase příznivé, že? Dotace na fotovoltaiku může být až 301 500 korun. Pro vaši představu, míra inflace vyjádřená přírůstkem průměrného indexu spotřebitelských cen za posledních 12 měsíců byla v únoru proti předchozím 12 měsícům 16,2 %. Což je více než předtím v lednu, kdy šlo o 15,7 %. Celková inflace v Česku pak stoupla na skoro 17 procent. Čili je vidět, jak znepokojivá inflace jde ruku v ruce s inflací právě na poli energií. Proto nenechte ztenčovat své konto. I kdybyste na něm měli stejný obnos, za rok by v tomto módu 100 000 korun znamenalo 83 000 korun. A to nepočítáme, že inflace může stoupat, jak se nyní zdá.

Fotovoltaika – účinný boj s inflací

Na co investovat do zlata, kryptoměn, akcií, když tomu nerozumíte? Proč si komplikovat život trápením se, že nemáte na další nemovitost? Ty jsou totiž celkem jedněmi z mála spolehlivých investic. Raději vložte peníze do realit jinak. Jen se mrkněte na srovnání cen energií a uvidíte, jak se vám fotovoltaika vyplatí. Fotovoltaické ELektrárny nabízí bezpočet výhod. Jednak můžete získat zmíněnou dotaci, protože běží program Nová zelená úsporám. Můžete tedy pořídit levněji, snížíte své současné platby a i v budoucnu na tom vyděláte, protože garantovaná životnost fotovoltaiky je 25 let. Pokud vás zajímá více informací, poraďte se s experty, kteří vám poradí, co je potřeba pro optimální instalaci fotovoltaiky. Návratnost investice do fotovoltaické elektrárny je 9,9 kWp. A například bylo spočítáno, že právě po 25 letech, kdy je garantována ona životnost fotovoltaiky, byste při současných trendech ušetřili skoro milion korun za rok! A vezměte si, že nevíte, co bude. Nárůsty cen energií stoupají, takže to může být více.