Proč se obrátit na autorizovaný autoservis?

Bez auta se v dnešní uspěchané době neobejde téměř nikdo. Přítel na čtyřech kolech nám v mnoha ohledech usnadňuje život, ale na druhou stranu s sebou přináší spoustu povinností - včetně pravidelné údržby a nezbytných oprav. A protože takovou péči čas od času potřebuje i jinak velmi spolehlivý automobil, musíme se rozhodnout, kam ho odvézt na opravu. I když vás možná láká nejbližší neznačková opravna nebo garáž kamaráda mechanika, seznamte se nejdříve s podstatnými výhodami autorizovaného servisu.

Co to znamená, když je servis „autorizovaný“?

Autorizovaný servis – například tento servis Škoda Praha - je opravna, která úzce spolupracuje s automobilkou. Pracují v něm vyškolení a certifikovaní technici, kteří disponují potřebnými znalostmi a zkušenostmi pro práci na vozidlech konkrétní značky.

Záruka kvalitně odvedené práce

Autorizované servisy používají při opravách pouze originální díly a výrobcem doporučené materiály. Neznamená to nic jiného než to, že použité komponenty jsou kvalitativně identické s původními díly (tj. autodíly, které byly použity při výrobě vozu). Použití originálních dílů zaručuje, že bude automobil po opravě fungovat tak, jak se od něj očekává, a že se opět budete moct spolehnout na deklarovanou životnost a bezpečnostní normy.

Vysoká míra odbornosti a hluboké znalosti

V autorizovaných servisech pracují technici, které vyškolila a certifikovala automobilka. Tito odborníci mají hluboké znalosti o fungování modelů dané značky a využívají nejnovější nástroje a diagnostické vybavení. Jsou tedy nejlépe vybaveni pro diagnostiku a opravu jakýchkoli problémů, s nimiž se můžou auta potýkat.

Spolehlivá záruka

Pokud je váš vůz stále v záruce, oprava v autorizovaném servisu zajistí, že vaše záruka zůstane zachována. Výrobce vám naopak nemusí uznat záruku, pokud jste si nechali provést opravu v neautorizovaném servisu. V každém případě se můžete spolehnout na šestiměsíční záruku na práci a dvouletou záruku na náhradní díly.

Zápis do servisní knížky

Jakmile se vozidlo rozhodnete prodat, potenciální zájemci jistě ocení, že se v servisní knížce nachází záznamy o opravách. A i kdyby se vám servisní knížka někam zatoulala, historie vozu bude vždy dohledatelná, protože si autorizované servisy vedou vlastní evidenci o každé návštěvě.