Recepty na luštěniny, polévky, ale i sladké pochoutky
Vaření je velice oblíbená záliba nejen u mnohých žen, ale i mužů, ostatně není se čemu divit, protože do činnosti vložíte i svou neotřelou kreativitu. Pokud stále přemýšlíte, jaké obědy vařit v sobotu a v neděli , případně hledáte recept na nějakou odpolední lahůdku, inspirujte se v následujících řádcích. Prozradíme vám, čím rozhodně neprohloupíte.
I zběhlý kuchař si občas hledá recepty , aby se inspiroval k vaření něčeho nového. Zatímco v některých rodinách převažuje spíše tradiční české jídlo, v jiných rodinách se experimentuje i s exotickými kuchyněmi, jako je třeba kebab .
Čočka na kyselo a buřtguláš nezklamou
V českých kuchyních se velice často vaří buřtguláš , což je ve své podstatě bramborový guláš, jehož základ tvoří buřty s cibulí. Pro dochucení použijete různé druhy koření od mleté papriky přes kmín až po česnek. Dalším oblíbeným a poměrně rychlým obědem je čočka na kyselo . Luštěninové jídlo se připravuje z čočky, které sladkokyselou chuť propůjčí přidaný ocet s cukrem. Stačí nakonec přidat vajíčko a oběd se může podávat.
Odkud se vzala kulajda?
Kolébkou tradiční bílé polévky jsou jednoznačně jižní Čechy. Kulajda se vaří ze smetany, hub, vajíček, brambor, kopru a dalšího koření. Specifická je právě tím, že se v jednom talířku mísí různé chutě. Co se týče názvu, původ není dodnes jednoznačný.
Sladká tečka na konec
Brownie (často nazýván i jako brownies ) je americký moučník z třeného těsta. Charakteristický je svou hnědou barvou, která je způsobena přidaným kakaem. Uvnitř moučníku jsou také kousky čokolády, někdy se přidávají i oříšky. Záleží na tom, jaký recept připravujte.
Jestliže hledáte recepty, podle nichž byste mohli vařit, podívejte se na stránky řetězce Albert.cz, kde nápady na vaření neustále přibývají. Inspirace je tedy více než dost.