Máte správné obálky pro přepravu zboží?

Češi nakupují v internetových obchodech rádi a od dob covidu ještě raději než kdy předtím. Některé firmy na to zareagovaly spuštěním vlastního e-shopu, který předtím vůbec neměly. Ať už jste ve světě internetového obchodování nováčky, nebo působíte dlouhou dobu, pojďme se teď společně podívat na obalové materiály, konkrétně na obálky.

Obalový materiál je potřeba vybírat v závislosti na tom, jaké zboží nabízíte. Pokud neprodáváte vyloženě jeden typ výrobku, zřejmě mají produkty vašeho sortimentu různé velikosti. Byla by chyba je všechny posílat ve stejně velké krabici. Je to plýtvání penězi i obalovým materiálem. Na menší produkty byste přece spotřebovali spoustu výplňového materiálu. Nehledě na to, že byste neudělali dobrý dojem na zákazníka. Ačkoliv se to nezdá, i obal hraje roli.

Malé zboží patří do obálky

Většinu produktů je vhodné posílat v klasické krabici. Ty menší by se ale často vešly do obálky! Poslání obálky vás vyjde levněji, pokud posíláte poštou. U jiných dopravců sice cena nižší nebude, ale aspoň všem na cestě usnadníte manipulaci se zásilkou. Jednodušší bude i samotné balení. Vložit zboží do obálky a tu zalepit trvá kratší dobu než poskládat krabici, obalit produkt výplňovým materiálem a pak krabici zalepit lepicí páskou. Nehledě na to, že obálka vás vyjde levněji než kartonová krabice + lepicí páska.

Zázračné bublinkové obálky

Pro drtivou většinu zboží menších rozměrů budou perfektní bublinkové obálky. Jedná se v podstatě o papírové obálky, které mají zevnitř vrstvu bulinkové fólie. Díky tomu perfektně chrání obsah před poškozením. Chrání i to nejkřehčí zboží, běžně se v nich posílají náhradní díly, šperky, elektronika, jemné drobné díly, CD, DVD a spousta dalšího. Výhodou je také fakt, že zvenčí jsou papírové, takže adresu napíšete, nemusíte lepit žádný štítek. A mimochodem, u moderní bublinkové obálky jde vnitřní plastová bublinková fólie snadno oddělit od vnějšího papíru. Zákazník tedy nebude mít žádný problém s recyklací. A kdyby se vám přece jenom více líbilo ekologičtější papírové řešení, můžete ho mít.

Protinárazové papírové obálky

Snažíte se jako firma jednat co nejvíce v souladu s ekologií a chcete si posvítit právě na to, v čem posíláte zboží? Žádný problém. Nahraďte bublinkové obálky těmi protinárazovými papírovými. Místo vnitřní bublinkové fólie je jako ochrana použita vnitřní výstelka z papíru. Vnější obálka je zhotovená z kraftového papíru, což je papír s delšími vlákny než u recyklovaného, díky tomu je daleko stabilnější a pevnější.

Jednoduché kartonové obálky

Existují ovšem i další typy obálek, třeba kartonové. Prodávají se v různých velikostech, takže si vyberete tu svou podle toho, zda chcete poslat nějaké dokumenty, knihu, výkres apod. Kartonové obálky jsou vyrobené z pevné lepenky, takže nehrozí, že by se v nich obsah nějak zmačkal, papíry se přehnuly atd. Na rozdíl od kartonové krabice obálku nemusíte ničím vycpávat. Prostě do ní jen vložíte knížku či dokumenty a je vystaráno.

Vzdělávejte se v obalových materiálech

Samozřejmě jde všechno posílat v krabicích, ale byla by to škoda. Pokud trochu zapátráte po tom, jaké jsou možnosti, pravděpodobně objevíte mnohem lepší řešení, aspoň pro některé typy vámi nabízených produktů. Budete posílat rychleji, chytřeji, levněji a také udržitelněji. Věřte, že i zákazníci tohle dokážou ocenit.

Pro inspiraci se podívejte do internetového obchodu OBALYKREDO.cz. Obměnit se dá i výplňový materiál, který aktuálně používáte. Na jednom místě pořídíte vše včetně lepicích pásek, samolepicích etiket, vázacích pásek atd. V případě potřeby se neváhejte poradit, s obaly mají opravdu bohaté zkušenosti.