Lákají vás úspory s pomocí vlastní fotovoltaiky? Zvolte instalaci na klíč

V dnešní době už všichni dávno moc dobře víme, že správně sestavená solární elektrárna dokáže průměrné rodině ušetřit desítky tisíc korun ročně. Přesně proto popularita těchto zařízení rok od roku roste. Jak si vybrat správné dodavatele mezi stovkami různých firem?

Komplexní služby

Oblíbenost solárních elektráren s sebou na jednu stranu přináší spoustu zajímavých příležitostí, na stranu druhou i mnohá rizika. Na trhu se totiž v poslední době vyrojila celá řada nepoctivých společností, kterým se musíte vyhnout. Raději se soustřeďte na firmy, které mají dlouholeté zkušenosti a dostatek referencí.

V tomto ohledu se hodí zmínit třeba odborníky z fotovoltaika Plzeň, již vystupují pod jménem Galimed. Ti se danému oboru věnují od roku 2009, tudíž jsou ověření a poskytují poctivé služby. Zaměřují se přitom na realizaci na klíč, což znamená, že zvládnou návrh, montáž, zapojení, podání dotací i případný servis.

Skromné i luxusní řešení

Každá domácnost je jinak velká, má rozdílnou spotřebu i odlišné finanční možnosti. Přesně proto s vámi zmínění odborníci nejdříve absolvují nezávaznou úvodní konzultaci, během které společně vymyslíte nejúspornější možnost.

V žádném případě nezapomeňte ani na dotace, které se pohybují v řádech 40–245 (v některých krajích o trochu více) tisíc korun. Jejich získání je dokonce smluvně garantováno, takže se nemusíte obávat odmítnutí.

Nejdříve však musíte získat lepší představu a inspiraci. Otevřete si internetové stránky společnosti Galimed pod odkazem v první půlce článku. V kategorii „Fotovoltaika na klíč“ se během chvíle dočtete vše potřebné. Zajímá vás, na kolik přibližně vyjde celá instalace? Na daných webovkách najdete i sekci „Kalkulace“. Vyplňte tabulku a brzy se vše dozvíte.