Jak vybrat popelnici k rodinnému domu? Záleží na velikosti i materiálu

Postavili jste rodinný dům a v současné době věnujete pozornost exteriéru? V takovém případě nezapomínejte ani na popelnice. S velkou pravděpodobností si říkáte, že co může být složitého na výběru popelnice, ale špatně zvolená velikost anebo materiál vás nepříjemně překvapí. V následujících řádcích vám prozradíme, co byste měli zohlednit.

Existují popelnice 120 l plastové i plechové. Jaké jsou přednosti jednotlivých materiálů? Podle čeho zvolit tu správnou?

Plastové popelnice

Velice rozšířené a taktéž žádané jsou plastové popelnice, a to hned z několika důvodů. Vyznačují se vysokou odolností vůči chemikáliím, stejně tak zvládají mráz i ostré slunce. Barva plastové popelnice má UV ochranu, takže se hned tak nevyšisuje. Co se týče manipulace, tak s takovou popelnicí zvládnete přejet z místa na místo, ale dávejte si pozor, aby byla opatřena kolečky. Popelnice 240 l se dá pořídit za přijatelné ceny a v několika barevných variacích.

Plechové popelnice

Zejména na chalupách mají význam plechové popelnice. Pokud třeba máte krb a vynášíte z něj popel, můžete ho s klidným svědomím vhodit do plechové popelnice. Plast by takové chování neustál. Pamatujte však na to, že i pozinkovaný plech časem reziví, a proto taková popelnice po čase vyžaduje výměnu. I hmotnost je těžší, takže přesouvání z místa na místo je někdy obtížné.

Velikost

Velikosti popelnic jsou standardizované. Ve velkých městech se vyváží častěji, takže si pak vystačíte třeba se 120 l, ovšem na vesnicích, kde se vyváží třeba jednou týdně či jednou za čtrnáct dnů, jsou vhodnější větší modely, a to alespoň 240 l nebo 360 l.

Podívejte se tedy do nabídky společnosti PK Group 2016, s.r.o. Jedná se o rodinnou firmu zabývající se prodejem přepravních a manipulačních obalů, stejně tak má v produktovém portfoliu technický, spotřební a další materiál.