Hliníková pergola se stane oblíbeným místem pro trávení letních dní

Také milujete letní odpočinek na zahradě? Máte rádi grilování, bazénové párty, podvečery s pivem a rána s kávou? Zvete si k sobě pravidelně rodinu a přátele na pěkný pokec a relax na vlastním kousku přírody? V tom případě se neobejdete bez spolehlivého a prostorného přístřešku. Jaký zvolit?

Pergola u stěny domu

Zapomeňte na náročné budování samostatně stojícího přístřešku. Mnohem lepším řešením je pergola, která se snadno připevní ke stěně vašeho rodinného domku. A co víc, některé varianty dokonce nepotřebují ani stavební povolení (vždy se však raději zeptejte, abyste měli jistotu).

Příkladem jsou populární hliníkové pergoly s posuvnou střechou. Jejich střecha je tvořena z pevné látky, kterou si lze kdykoliv stáhnout, nebo naopak roztáhnout. Tělo je samozřejmě ze speciálního hliníku, jenž vám nabídne perfektní odolnost proti všem nepříjemným vlivům. Díky tomu se dočkáte desítek a desítek let bezproblémové odolnosti, a to téměř bez nutnosti údržby.

Společnost Atypy

Jaký typ pergoly je pro vás nejvhodnější? Na danou otázku odpoví ověření odborníci z oblíbené společnosti Atypy. Zmíněná firma staví přístřešky od roku 1992, přičemž v současné době realizuje i moderní bioklimatické varianty. Její výrobky vám hravě poslouží klidně až 10 měsíců v roce.

Co ještě dodat k hliníkovým pergolám? Snad jen to, že se rozhodně musíte podívat na fotografie z předchozích prací společnosti Atypy. Před samotným zahájením výstavby se vám totiž hodí pořádná dávka inspirace.

Určitě si dejte pozor na rozdíly mezi pergolami se sloupy / bez sloupů / samostojnými. Každá z těchto variant má své výhody, stejně jako nevýhody. Nemusíte se bát špatné volby, jelikož profesionálové z dané společnosti vám vše vysvětlí a poradí, jak vybírat.