Chcete zastínit zimní zahradu? Poradíme vám

Pokud vám během zimních měsíců chybí všudypřítomná zeleň, potom není nic jednoduššího než si vybudovat zimní zahradu. Většinou se jedná o prosklenou přístavbu k rodinnému domu, která poskytuje ideální místo pro relaxaci a meditaci. V následujících řádcích vám však prozradíme, jak takovou zahradu zastínit, aby vás nerušilo slunce při čtení knih.

S příchodem zimního období si spousta lidí myslí, že řešit něco jako zastínění zimní zahrady je zbytečné, ovšem opak je pravdou. Právě v současné době nejsou termíny přeplněné, materiály dorazí včas, a tím pádem se připravíte na slunečné počasí s předstihem. Zimní zahrada má obrovský potenciál, ale většinou ho člověk nedokáže využít.

Zimní zahrada by neměla být skleník

Vzhledem k tomu, že rostliny potřebují dostatek přirozeného světla, tak jsou zimní zahrady prosklené. V takovém případě na scénu nastupuje efektivní zastínění zimní zahrady, díky němuž se prostor nepromění ve skleník.

Dostaňte tedy slunce i teplotu pod kontrolu. Zejména u zimních zahrad je sluneční clona naprosto nezbytnou záležitostí.

Markýza pro zastínění zimní zahrady

Velké oblíbenosti se v tomto ohledu těší markýza, ale ne ledajaká. Jedná se o speciálně navrženou markýzu, která je vyrobena z kvalitních materiálů, navíc se chlubí tichým chodem. Zimní zahrada je najednou chráněna před nepřízní počasí, a to zejména před sluncem a deštěm. Důležité je, aby byla markýza z nepromokavé látky a s dostatečným sklonem. V případě potřeby markýzu jednoduše svinete do kazety a propustíte do prostoru dostatek slunce.

Jestliže hledáte specialistu, který nabízí markýzy na zimní zahrady, podívejte se do nabídky společnosti T-shade. Vyrábí produkty na míru vašim požadavkům a potřebám, takže se nemusíte bát, že by nesedla přímo na vaši zimní zahradu.