Poptáváte soustružení a frézování dřeva? Chtějte to nejlepší – CNC obrábění

Přesné CNC obrábění vzniklo sice již v roce 1972 a obrovský rozmach zažívá již od 80. let minulého století, přesto se však řada zákazníků bojí poptávat tento vyšší level obrábění dřeva. Při zemi je drží strach z vyšší ceny i podceňování potřeb lepších technologií výroby. Přitom zákazníci jsou dnes extrémně nároční, a právě CNC obrábění – soustružení i frézování, umí nabídnout i výrobky v extrémně složitých tvarech a s nadstandardní přesností.

Soustružení dřeva ve Stolařství Šimčak: Tradiční řemeslo v moderním kabátě

Soustružení dřeva je technologie, která i v éře moderních technologií zůstává nepostradatelnou pro kusové i sériové opracování dřeva. Moderní soustružnické stroje umožňují s unikátní přesností realizovat návrhy, které jsou stejně promyšlené jako funkční. Jsou schopné přizpůsobit se různým dřevěným materiálům, od tradičních měkkých a tvrdých dřevin až po oblíbenou dřevotřísku či exotické dřeviny. Soustružení dřeva, které představuje spojení umělecké finesy s technickou dokonalostí, vám nabídne Stolařství Šimčak, které se na technologie opracování dřeva specializuje již 20 let.

CNC obrábění – to je přesné soustružení

CNC obrábění zcela zásadně zvedlo přesnost a flexibilitu u tradičního obrábění. Pomocí vyspělých 5osých CNC strojů lze v krátkých časových úsecích vyrábět složité komponenty a hotové výrobky, které dříve vyžadovaly nesrovnatelně více času a práce. Tato technologie je stále více využívána v architektonických a designových projektech, kde je požadována jak nekompromisní kvalita, tak možnost pružného přizpůsobení se materiálovým a tvarovým požadavkům.

Frézování na CNC strojích pro malé i velké zakázky

Frézování dřeva formou CNC obrábění si získává pozornost díky schopnosti rychle a efektivně vytvářet komplexní a přesné dřevěné součásti. Moderní 5tiosé CNC stroje umožňují, aby bylo frézování nejen precizní, ale i rychlé, a to jak pro kusové zakázky, tak při sériové výrobě. Technologie CNC frézování dřeva posouvá hranice tradičního dřevozpracujícího průmyslu a otevírá dveře k nevídaným možnostem ve výrobě a designu.

Obrábějte dřevo moderně

Ať už se jedná o soustružení a frézování dřeva s jejich historií a tradicí, nebo o inovativní přístupy CNC obrábění, jasné je, že zpracování dřeva se neustále vyvíjí a přináší nové možnosti. Využití těchto technologií umožňuje výrobcům a designérům překračovat běžné limity a vytvářet výrobky, které jsou nejen funkční, ale i esteticky výjimečné. Je to právě kombinace starého s novým, co nabízí všem zájemcům o opracování dřeva firma Stolařství Šimčák s.r.o.