Biokosmetika v mnoha ohledech klasiku válcuje

Zdravý životní styl se pozitivním způsobem odráží nejen na naší psychice a postavě, ale také i na pleti a vlasech. Ovšem ani vyvážená strava a pravidelné běhání nemusí vždy stačit.

Pro takové případy existuje biokosmetika, která je v takřka všech ohledech lepší než klasické produkty.

Přírodní složení je plus

Tradiční kosmetika je skvělá v retušování našich nedostatků, méně je však účinná ve všech ostatních ohledech. Například má velké nedostatky, co se vyživování pokožky týče. Vinu na tom mají hlavně syntetické látky, jimiž je běžná kosmetika doslova přesycená. Tyto složky umí zvýraznit vizuální kvality přípravku a zároveň fungují i jako výborné konzervanty.

Na druhou stranu zabraňují zdraví prospěšným složkám ve vstřebávání do organismu, respektive mohou ve výjimečných případech i dráždit kůži. Toto se děje hlavně jedincům s citlivou pokožkou.

Těmito negativy z pochopitelných důvodů biokosmetika netrpí. Je totiž složena z přírodních látek, jež nejenže pokožku nepoškozují, ale naopak jí dodávají dnes tolik potřebnou výživu. Díky tomu má biokosmetika částečně i léčivé účinky. Ty nenastupují hned, nicméně jsou trvalejšího charakteru.

Žádné testování na zvířatech

Biokosmetika se řadí do stále širší rodiny morálně nezávadných produktů. Netestuje se totiž na zvířatech. To samé se ovšem dá říci i o klasické kosmetice, avšak pouze jen do jisté míry.

Na území EU se nesmí na zvířatech testovat žádný druh kosmetiky, tedy ani ta syntetická. Co však platí pro nás, často neplatí pro jiné země. Například v Číně se musí každý klasický kosmetický přípravek před schválením nechat povinně na zvířatech testovat.

To by nepředstavovalo žádný velký problém, kdyby se ovšem tyto produkty nedostávaly i na náš trh. Proto je moudré nakupovat pouze certifikovanou biokosmetiku, u které je její bezúhonnost zjevná.