Inovativní trafostanice od Betonbau: Spojujeme kvalitu, bezpečnost a flexibilitu

Betonbau přináší do světa energetiky moderní a inovativní trafostanice, které zdůrazňují kvalitu, bezpečnosta flexibilitu. Naše řady UK a UF představují revoluční přístup k distribuci elektrické energie vysokéhoa nízkéhonapětí. Se zaměřením na efektivitu a životní prostředí nabízíme dvě varianty - trafostanice s vnější obsluhou a trafostanice s vnitřní obsluhou . Pro kterou se rozhodnete? V dnešním článku se vám pokusíme přiblížit výhodyobou variant.

Trafostanice řady UK s vnější obsluhou

Trafostanice řady UK představují železobetonové buňky navržené pro instalaci rozvodného zařízení vysokého a nízkého napětí. S možností pracovat s napěťovými hladinami do 22 kV nebo až do 35 kV se vyznačují malou nadzemní výškou a minimální zastavěnou plochou. Jejich konstrukce ze železobetonu C35/45 zajišťuje bezesparý celek s výjimečnou pevností a odolností. Obsluha a údržba probíhá zvenčí stanice, což umožňuje efektivní přístup ke všem částem zařízení.

Kombinace trafokomory a olejové jímky poskytuje komplexní řešení pro ochranu životního prostředí. Kabelové průchodky v dolní části stanice jsou robustní a univerzální, připraveny na standardizované kabely používané v energetických rozvodech. S povrchovou úpravou odolnou vůči povětrnostním vlivům, požární odolností 90 minut a eloxovanými hliníkovými dveřmi a větracími prvky, splňují stanice řady UK nejvyšší normy kvality.

Trafostanice řady UF s vnitřní obsluhou

Trafostanice řady UF od Betonbau přinášejí flexibilitu a estetiku do světa distribuce elektrické energie. Navrženy jsou pro instalaci rozvodného zařízení do 22 kV nebo až do 35 kV. Tyto pochozí stanice nabízí unikátní možnost obsluhy a údržby z vnitřku stanice. Světlá výška buněk je 3 200 mm, což poskytuje pohodlný přístup pro personál.

Stavební část tvoří monolitický bezespárý celek ze železobetonu C35/45 , s tloušťkou stěn a dna navrženou pro maximální stabilitu. Exteriér trafostanice lze přizpůsobit dle vašich představ, od nátěru podle vzorníku až po alternativní designy včetně dřevanebo cihly . Trafostanice řady UF jsou také vybaveny olejovou jímkou, vodotěsným betonem pro ochranu životního prostředí a robustními hliníkovými dveřmi s možností odvětrávání.

Závěr

Obě řady trafostanic prokazují svou spolehlivosta bezpečnost v souladu s normami ČSN EN 62271-200 a IEC 62271-202. Betonbau je synonymem pro inovaci, kvalitu a bezpečnost ve světě energetiky. Zajímá vás více? Pak pokračujte na náš web www.power-energo.cz , rádi vám tam poradíme s výběrem a sdělíme další potřebné informace. Těšíme se na vás.