Využití papírových utěrek v kuchyni: Proč jsou uznávané Mezinárodní asociací pro ochranu potravin?

Papírové utěrky jsou uznávány pro svou roli při udržování hygieny. Jejich využití v kuchyni je klíčové pro eliminaci šíření bakterií.

Proč jsou papírové utěrky uznávanou hygienickou pomůckou?

Papírové utěrky patří mezi uznávané hygienické pomůcky při udržování hygieny a čistoty uvnitř i vně budovy. Pokud se podíváme na použití v kuchyni, jejich nespornou výhodou je jejich vysoce savý materiál, díky kterému lze udržet prostředí celé kuchyně v maximální čistotě. Jednorázové použití pak zamezuje šíření choroboplodných zárodků.

Především nyní, během chřipkové epidemie, hrají papírové utěrky a papírové ručníky důležitou roli při dezinfekci všech prostor. Podle studie provedené společností Mezinárodní asociace pro ochranu potravin vyšlo najevo, že pravidelné používání papírových utěrek a ručníků v kuchyni a v ostatních částech budovy je klíčové pro minimalizaci růstu bakterií na všech typech povrchů, oproti použití čistících houbiček a látkových utěrek.

Využití papírových ručníků ve zdravotnictví

Ručníky papírové skládané jsou také doporučeným produktem pro omezení šíření choroboplodných zárodků ve zdravotnických zařízeních. Podle Světové zdravotnické organizace by se měly papírové ručníky používat pro sušení rukou a rovněž zavření páky u vodovodní baterie po umytí rukou .

Papírové ručníky a utěrky z vysoce kvalitní celulózy

Pro udržení vysoké úrovně hygieny u vás doma, v kuchyních, zdravotnických zařízeních a v jiných prostorech je použití papírových ručníků nezbytné, stejně jako použití dalších jednorázových papírových výrobků.

Skládané papírové ručníky a papírové utěrky jsou vyrobeny z vysoce kvalitní celulózy, která je dermatologicky testovaná, nedráždí sliznice ani pokožku. Navíc je každá role hygienicky balená a perforovaná, proto ji lze jednoduše odtrhnout na požadovanou délku a ekologicky recyklovat.