Zlatá medaile je vynikající oslavou jména

Hledáte jedinečný dárek k svátku, narozeninám, samotnému narození, významnému životnímu okamžiku nebo vlastně jakékoliv jiné příležitosti? Máme pro vás dárek, který je osobní a zároveň má reálnou hodnotu. Využívají ho třeba i města pro ocenění významných občanů.

Tím kouzelným dárkem je zlatá nebo stříbrná medaile, na které je ovšem vyražené jméno, v případě zájmu i příjmení.

Zlaté i stříbrné medaile si drží svou hodnotu

Chcete darovat něco hodnotného, ale dát peníze v obálce vám přijde příliš obyčejné? Zlatá medaile je skvělým řešením. Zlato si svou hodnotu trvale uchovává, takže až se ho obdarovaný rozhodne proměnit zpět na peníze, určitě na tom nebude tratit. Pro stříbro to platí podobně. Pokud máte nižší rozpočet na pořízení dárku, stříbrná medaile je rozumnou volbou. Pořád jde o dar velmi reprezentativní.

Proč zrovna medaili se jménem?

Na zlatou medaili samozřejmě můžete nechat vyrýt prakticky cokoliv (v rámci velikosti medaile). Proč by to tedy mělo být zrovna jméno? Protože jméno nás reprezentuje a provází nás po celý život. Obvykle je prvním slovem, které se jako děti naučíme rozeznávat, a mnohdy i prvním slovem, jaké se naučíme vyslovit. Pro každého z nás má naše jméno opravdu speciální význam.

Celou plejádu medailí s různými krásnými českými jmény navíc snadno objednáte na webu Ceska-jmena.cz. Nabízené medaile jsou dílem Pražské mincovny a prodávají se v dárkovém balení spolu s certifikátem pravosti. K tomu jsou opatřeny českou puncovní značkou. Kdo by pak chtěl, může si nechat vyrýt i příjmení. Obvykle se to dělá tak, že jméno je z jedné strany medaile a příjmení ze druhé.

Dukáty darují také firmy

Už jsme si prozradili, že stříbrné a zlaté tolary, které ryzostí, leskem a váhou převyšují běžné mince, častokrát darují obce. To stejné ale platí třeba pro firmy – je to skvělé ocenění klíčových partnerů nebo věrných zaměstnanců.