Jak na efektivní renovaci střechy?

Vypadá-li vaše střecha omšele a nemoderně, asi první věcí, která vás napadne, je pořídit si zbrusu novou. Ovšem to není zrovna ekonomicky příjemné řešení. Mnohem lepším způsobem, jak střeše vrátit její původní vzhled je její renovace vyčištěním a nátěrem.

K čemu slouží renovace tašek?

Jedním ze způsobů, jak lze renovovat střechu, je nátěr tašek lakováním. Lakovaná taška rázem vypadá jako nová. Při použití nejlepšího průmyslového laku vydrží v nezměněném stavu až 20 let. Nátěr střech zvyšuje odolnost tašek vůči mrazu a UV záření. Navíc se na nich eliminuje výskyt mechů, lišejníků, řas a hub. Nátěr tašky má samočistící efekt, usnadňuje též kompletní čištění střechy.

Jaký je postup při renovaci střechy?

Čištění střech se v prvé fázi provádí nanonástřikem, jenž obsahuje přídavek chemického činidla. Působením tohoto nástřiku se neutralizují a změkčí nečistoty, mechy, houby a lišejníky. Tento chemický prostředek dokáže proniknout hluboko do tašky, čímž zablokuje tvorbu nových nečistot a parazitů. Zároveň slouží jako základní nátěr, který zlepší přilnavost laku na povrch tašky. Dalším krokem je odstranění nečistot prostřednictvím tlaku vodní paprsku o síle až 300 barů. Jakmile je střecha očištěna, následuje lakování tašek hydrodynamickým agregátem pracujícím s tlakem 230 barů. Tím je zajištěno nalakování kdejaké skulinky na střešní tašce. Lakování se provádí zpravidla ve 3 vrstvách, aby bylo dosaženo vyhlazení porézního povrchu střešní krytiny.

Nacenění renovace střechy

Jelikož se ke každé střeše přistupuje individuálně, cena renovace se odvíjí od mnoha faktorů. Jimi jsou místo realizace, velikost plochy střechy a typ krytiny. Renovovat lze kromě zmiňovaných střešních tašek též střechy plechové, z betonových a azbestových tašek, dřevěných a asfaltových šindelů. Dále záleží na použitém laku a dalších renovačních metodách.