Vhodné barvy v kanceláři pomáhají při budování důvěry klientů

Ať se nám to líbí, nebo ne, první dojem je často zlomový. A nejde jen o oblek či způsob podání ruky – důležitou roli hraje také kancelář. Barevné schéma, které zvolíte, se může zásadně podílet na tom, jak se vaši klienti a obchodní partneři cítí a jak vnímají váš brand. Pokud si tedy zakládáte na důvěryhodnosti a solidním dojmu, měli byste zvolit barvy, které působí profesionálně a elegantně.

Začněte od podlahy

Podlaha je duší interiéru. Jakou ale zvolit barevnou kombinaci? Podlahářství Pardubice doporučuje tmavé barvy (např. tmavě hnědá nebo tmavě šedá), které působí elegantně, a snadno díky nim navodíte pocit luxusu. Hodí se do velkých kanceláří s dostatkem přirozeného světla. Pokud je vaší základnou menší kancelář, raději se přikloňte ke světlejším odstínům hnědé nebo šedé, čímž prostor opticky zvětšíte.

Čemu byste se naopak měli zcela vyhnout, jsou křiklavé barvy a vzory, které by mohly působit rušivě.

Jak vyřešit stěny?

Barva stěn by měla synergicky doplňovat barvu podlahy a vytvářet celkově harmonický dojem. Obecně se pro stěny v kanceláři hodí světlejší odstíny béžové, krémové, šedé nebo modré. Tyto barvy působí uklidňujícím a profesionálním dojmem - a zároveň rozjasňují prostor. Pokud chcete interiéru dodat trochu energie, zkuste na jedné stěně použít akcentní barvu (např. tmavě modrou nebo zelenou).

Malíři Pardubice upozorňují, že vnímání barev je subjektivní. To, co se líbí vám, nemusí padnout do oka vašim klientům. Proto je důležité vybrat si barvy, které jsou obecně považovány za profesionální a elegantní.

Detaily jsou vždy důležité

I když podlaha a stěny tvoří většinu z celku, neměli byste podcenit sílu detailů. Dejte si záležet při výběru nábytku a dekorací. Nábytek by měl ladit s barevným schématem kanceláře. Nesnažte se na něm zbytečně šetřit a volte reprezentativní kvalitní materiály. Dekorace by měly být decentní a vkusné. Vyhněte se přeplácanosti a zbytečnostem, které působí chaoticky.

A ještě něco. Pravidelně kancelář uklízejte a udržujte ji v čistotě. Špinavá a zanedbaná kancelář působí neprofesionálně a nedůvěryhodně.