Kdy je pojištění majetku k nezaplacení?

O tom, že je pojištění majetku důležité, se každoročně přesvědčí tisíce Čechů. Poskytuje ochranu před finančními ztrátami v případě neočekávaných událostí. Přesto se najde spousta lidí, kteří jeho význam snižují, případně si neuvědomují, že by se mohlo hodit i jim. A co vy – zamysleli jste se někdy nad tím, kdy je pojištění majetku skutečně k nezaplacení? V tomto článku nastíníme několik konkrétních situací.

Když žijete v místě s vyšším rizikem živelných pohrom

Pokud vlastníte nemovitost v oblasti, která je náchylná k záplavám či jiným živelným pohromám, pak je pro vás pojištění majetku naprosto nezbytné. Tyto události mohou způsobit rozsáhlé škody na majetku a náklady na opravy se mohou vyšplhat do astronomických výšin. Díky pojištění si nebudete muset dělat starosti ani v případě, že vám příroda domov zdevastuje od sklepa až po střechu.

Když vlastníte cennosti

Pokud vlastníte cenný majetek, jako jsou šperky, umělecké předměty nebo elektronika, raději si je pojistěte. V případě krádeže nebo poškození vám pojišťovna zaplatí adekvátní plnění, které využijete na opravu či nákup nového předmětu.

Když podnikáte

Pro podnikatele je pojištění majetku důležité jako ochrana firmy před finančními ztrátami v případě živelní pohromy, požáru nebo jiné neočekávané události. Vhodně zvolené pojištění může pokrýt náklady na opravy poškozeného majetku, ale třeba i výpadek provozu či jiné těžko předvídatelné výdaje.

Když máte obavy o svou finanční stabilitu

A co když nemáte žádné cennosti a nežijete v oblasti s vysokým rizikem živelných pohrom? Přesto se vám může pojištění majetku hodit, protože vám zajistí klid v duši. Stát se totiž může cokoliv a vědomí, že se vyhnete finančním potížím, je zkrátka k nezaplacení.

Bohatou nabídku majetkového pojištění najdete u SV pojišťovny. Všechny produkty si sjednáte pohodlně online.