Kombinovaná sauna nabídne všechno, co můžete chtít

Mít doma bazén nebo saunu už není nic nevídaného. A zatímco na bazén potřebujete zahradu, saunu si lze pořídit i do bytového domu. Sauny pro jednu nebo dvě osoby jsou malé, nepotřebujete velký prostor. Řešení na míru se dá vymyslet skoro kamkoliv.

Otázkou pak zůstává, jestli vám bude více vyhovovat infrasauna, nebo klasická finská sauna. Co kdybychom vám ale řekli, že můžete mít obě?

Seznamte se s kombinovanou saunou

Existuje totiž řešení, kterému se říká kombinovaná sauna. Je to finská sauna doplněná o infrazářiče, takže se dá používat oběma způsoby. Při každé návštěvě se prostě rozhodnete, jestli si zapnete keramické infrazářiče, nebo zatopíte v kamnech. Nebo obojí najednou.

Pokud se bavíme o malých saunách pro 2 osoby, většinou se to řeší tzv. infrakoutem. Zvolíte si jedno místo, na který se nasměrují infrazářiče. Nemějte strach, infrazářiče jsou odolné vysokým teplotám, finský způsob saunování jim neublíží.

Vynikající řešení pro celou rodinu

Kombinovaná sauna je skvělým kompromisem třeba v případě, že se doma nedokážete dohodnout, jaký typ sauny byste chtěli. Takhle si může každý člen domácnosti užívat to, co upřednostňuje.

Jednou z variant je ale i postupná kombinace. Přijdete do sauny a na začátku se necháte prohřát infračerveným zářením. Jakmile se rozpálí elektrická kamna (trvá to 45 min až 1,5 h podle typu kamen a velikosti sauny), tak přejdete na klasickou finskou saunu.

Spolehněte se na odborníky z oboru

Kombinované sauny už dlouhá léta úspěšně instalují v Sauny Vital. Základem jejich konstrukce jsou smrkové hranoly, pak tepelná izolace z PIR desek a nahoru jde palubkový obklad ze smrku, osiky, olše či cedru. Záleží na tom, co si klient přeje. Používají kvalitní infrazářiče Elstein, jež jsou certifikovány SZÚ a využití mají i v dětských inkubátorech. Pokud jde o kamna, sahají po kvalitní značce Harvia, případně Sentiotec, EOS, Huum a dalších. Neváhejte se s nimi spojit.