Zdravá výživa se dá koupit všude

V dřívějších dobách to bylo těžké. Kdo chtěl jíst zdravě, ten musel pátrat a nakupovat ve specializovaných obchodech. Dnes je ale všechno jinak. Zdravé potraviny najdete v každém supermarketu. Stačí si dobře vybírat, co kupujete.

Jíst zdravě nemusí být ani složité, ani drahé. Dáme vám pár tipů na to, jak se dá zdravá výživa zvládnout s nakupováním v běžném supermarketu.

Nahraďte cukr přírodními sladidly

V poslední době se hodně mluví o tom, jestli je lepší používat umělá sladidla, zda je hnědý cukr lepší než bílý nebo jestli je čekankové sladidlo o tolik lepší. Sladit přírodními sladidly je hezké, ale vždy mějte na paměti, že i takový čekankový sirup je prostě cukr pro vaše tělo. A cukr je lepší tak či tak omezit. Na druhou stranu, osladit si život je potřeba. Stačí sladit s mírou.

Vyberte si zdravější variantu

Podobně se dají nahradit i další věci. Máte chuť na nějakou sladkou tyčinku? Náhradou může být low carb tyčinka. Nevíte, co si namazat na bagetu místo Nutelly? Vyzkoušejte ořechový krém – pozor, raději ten ze 100% ořechů, v některých najdete přidanou čokoládu a další ingredience, u těch se ale dostáváme na stejnou úroveň jako u Nutelly.

Hlídejte si makroživiny

Máte často hlad nebo chutě na sladké? Možná vám ve stravě chybí bílkoviny. Doplňte protein v prášku, není na tom nic špatného. Nevyhýbejte se ani sacharidům, ani tukům. Všechny mají ve stravě své místo. Nemusíte si odpírat ani kávoviny nebo sem tam nějakou tu sladkost. Vhodnou volbou jsou také DIA sladkosti a sladkosti bez přidaného cukru. Tyto věci zakoupíte i ve většině klasických supermarketů.

Kde to všechno koupit?

Přece jen se vám zdá, že u vás v supermarketu všechno tohle neseženete? Zamiřte do e-shopu 4slim.cz a udělejte větší objednávku. Trvanlivé věci jako třeba chlebové směsi se dají objednat do zásoby.