Foukaná izolace jako ideální zateplení stropu

Zateplení domu by mělo být jedním z prvních kroků při plánované rekonstrukci či u novostavby. Bez kvalitní izolace můžete očekávat závratné náklady na energie a nedostatečnou tepelnou pohodu. Co se týče možností zateplení, obliba foukané tepelné izolace oproti klasické neustále roste.

Seznamte se s foukanou izolací

Foukaná izolace se aplikuje pomocí foukacího stroje, díky čemuž se dokonale vyplní mezery a zakryjí nepravidelné povrchy. Tato metoda je proto doporučována zejména v obtížně dostupných částech domů, jimiž jsou stropní prostory a různé konstrukční dutiny. Ve srovnání s klasickou tepelnou izolací, která je nařezána na desky či je k dostání v rolích, se s foukanou izolací mnohem snadněji pracuje. Zejména v obtížně dostupných místech tak nehrozí, že by byla špatně instalována, čímž by došlo ke snížení její účinnosti.

Výhody foukané izolace

Jak už bylo zmíněno, foukaná izolace perfektně zaplní i ten nejhůře dostupný prostor. Vytvoří dokonalou izolační vrstvu bez absence spojů, mezer v izolaci a tepelných mostů. Na výběr máte celou řadu ekologických materiálů, mezi něž patří celulóza, dřevovláknitá, polystyrenová a minerální izolační hmota. Odborníci se specializované firmy vám vyberou to nejvhodnější řešení pro váš dům. Navíc je třeba zmínit, že oproti běžné pěnové izolaci foukaná varianta neuvolňuje žádné škodlivé látky. V neposlední řadě foukaná izolace efektivně absorbuje zvuky, tudíž dokáže výrazně eliminovat hluk z okolí.

Jak na zateplení stropu?

Zateplení stropu prostřednictvím foukané izolace je rychlé, nevyžaduje velké stavební úpravy, proto je možné ho provést i za běžného provozu domácnosti. Dále při něm nevzniká zbytečný nepořádek. Mezi další podstatné výhody patří rychlá návratnost investice, dlouhá životnost a vysoká požární odolnost.