Barbadoský rum patří mezi nejstarší rumy na světě

Existují chvíle, kdy je vhodné si dát skleničku kvalitního rumu. Ať už je to posezení s přáteli či rodinou, oslava, romantický večer s partnerem nebo partnerkou, či si jen chcete udělat relaxační chvilku po náročném dni. V takové chvíli může být kvalitní rum tím správným společníkem. Barbados rumy patří mezi nejstarší a nejznámější rumy na světě, a proto se hodí nejen jako přípitek k výjimečným příležitostem.

První karibská rumová kolonie

V 17. století se stal Barbados jednou z prvních kolonií, kde se začala pěstovat cukrová třtina. Pěstování cukrové třtiny a výroba cukru byly zavedeny anglickými osadníky v roce 1627.

Při výrobě cukru vzniká vedlejší produkt, zvaný melasa, a právě fermentovaná melasa se stala základem karibských rumů. Melasu ale obsahují nejen barbadoské rumy, ale také dominikánské rumy .

První rumy se na Barbadosu začínají vyrábět v roce 1640. Barbadoský rum byl jedním z prvních rumů, který získal popularitu v Evropě a koloniích.

Export do celého světa na sebe nenechal dlouho čekat

Během 17. a 18. století se stal Barbados hlavním centrem výroby rumu. Rum z Barbadosu byl exportován do Evropy a dalších částí Ameriky, kde se stal velmi populárním. Byl známý svou kvalitou a chutí, což platí až do dnešních dnů.

Nejstarší palírna rumu na světě

Nejstarší existující palírna rumu na Barbadosu, a pravděpodobně i na světě, byla založena v roce 1703. Mount Gay Rum je považován za ikonu barbadoského rumu a je známý svou tradicí a kvalitou. Na e-shopu bestdrink.cz objevíte nabídku nejen rumů z nejstarší palírny na světě, ale mnoho dalších destilátů, včetně karibských rumů.

Nové inovativní chutě

Moderní výrobci rumu na Barbadosu stále inovují a experimentují s různými metodami fermentace, destilace a stárnutí, aby vytvořili unikátní a vysoce kvalitní rumy, které rozhodně stojí za ochutnání.