PENTA BM, s.r.o.

Horní 1092

357 35, Chodov

  • +420 352 667 972
www.pentabm.cz

Předmět činnosti firmy PENTA BM, s.r.o.

Společnost PENTA BM, s.r.o. je strojírenskou společností zabývající se již více než 12 let především strojírenskou výrobou pro automobilový (produkty společnosti směřují do všech evropských automobilových koncernů), papírenský, balící, strojní průmysl, dále výrobou dílců na dopravníky a pro vodní elektrárny, a náhradních dílů dle požadavků odběratelů.  
Konkrétně společnost vyrábí především součástky do motorů a převodovek (např. hřídele, uložení ložisek a hřídelí, desky pro uchycení motorů, páky do převodovek, čepy, ozubená kola a řemenice, vedení motorů a převodovek), dále také rámy strojů (např. držáky, kryty motorů a převodovek). Společnost také renovuje a vyrábí turbíny vodních elektráren. Důležitou produkci tvoří výroba náhradních dílů pro provoz výrobní linky Karlovarské minerální vody, a.s., Karlovy Vary, neboť v případě, že v závodě Mattoni odejde nějaká součástka, díl demontují a objednají u společnosti žadatele. Většinou se jedná o kusovou výrobu (v počtech 1 – 100 kusů) na přání zákazníka, sériovost výroby je malá.
Společnost rozšířila vedlejší obor podnikání na stavební činnost – zednictví. Hlavním oborem je ale strojírenská výroba.
Kvalita výroby a schopnost uspokojit specifické potřeby zákazníků je ve společnosti PENTA BM, s.r.o. založena na bohatých zkušenostech a know-how vlastních zaměstnanců.

STRUČNÁ HISTORIE

Společnost PENTA BM, s.r.o. je stabilní společností s více než 12ti-letou historií. Byla založena jako rodinná firma dne 29. 8. 2001. Převzala výrobu staveních hmot od firmy PENTA NOVA Perštejn, s.r.o.. Výroba tehdejší společnosti se týkala stavebních hmot – převážně ignitu – a výroby šamotové drtě a malty. Tuto výrobu společnost ukončila v roce 2006, v té době zaměstnávala max. 3 zaměstnance. 
Od roku 2007 převzala společnost dlouholetou výrobu po společnosti Bohuslav Mazur (který podnikal v tomto oboru od roku 1993 jako fyzická osoba) a přešla na strojírenskou výrobu převážně pro automobilový průmysl, dále po průmysl papírenský, balící a strojní. Vyráběla hlavně dílce na dopravníky a pro vodní elektrárny a náhradní díly dle individuálních požadavků odběratelů. Společnost žadatele převzala všechny zákazníky, dodavatele a dlouho vytvářený tým pracovníků s letitými zkušenostmi ve strojírenství, což jí usnadnilo vstup na trh a společnost od té doby trvale roste. Od Bohuslava Mazura odkoupila společnost PENTA BM, s.r.o. dne 30. 6. 2007 většinu strojního vybavení a od samého počátku vzniku si klade vedení společnosti za cíl modernizaci výrobní základny.
V roce 2009 došlo z důvodu hospodářské krize ve strojírenství k poklesu zakázek a snížení počtu zaměstnanců. Z tohoto důvodu společnost rozšířila vedlejší obor podnikání na stavební činnost – zednictví. Hlavním oborem zůstala ale nadále strojírenská výroba.
Od roku 2011 společnost PENTA BM, s.r.o. rozšířila výrobu o dílce - součástky pro malé vodní elektrárny.
Společnost žadatele od počátku svého působení dynamicky reaguje na potřeby trhu. Se vznikem a rozvojem firem v oblasti výroby automobilů byla a je na trhu velká poptávka po dílech pro toto odvětví. Na tuto poptávku společnost žadatele velmi pružně reaguje.

SOUČASNOST

Podnik je po celou dobu existence charakterizován rychlým a dynamickým rozvojem, který by realizace projektu ještě zvýšila a urychlila. Žadatel provozuje svou výrobu ve městě Chodov. Se svými 12 (přepočtenými) zaměstnanci (ke dni 2. 1. 2014) je významným zaměstnavatelem v Karlovarském kraji – okres Sokolov.
V současné době tak patří společnost PENTA BM, s.r.o. mezi významné a tradiční české strojírenské firmy, které působí v oblasti kovoobrábění. Zabývá se výrobou dílů převážně pro automobilový průmysl – do této oblasti je směřováno více než 50 % produkce firmy, dále výrobou dílů pro průmysl papírenský, balící, strojní. Společnost vyrábí dále dílce na dopravníky a pro vodní elektrárny a veškeré náhradní díly dle individuálních požadavků odběratelů. V oblasti strojní výroby zaujímá žadatel v současnosti poměrně významný podíl na trhu.
Společnost podniká v pronajatých prostorách. Pronajímatel je pan Bohuslav Mazur. Disponuje rozsáhlým strojovým parkem (výčet nejvýznamnějších strojů bude uveden v kapitole 1.7 v tabulce 4). Na těchto strojích dosahuje žadatel velmi vysoké produktivity a přesnosti. Na moderních CNC strojích vyrábí společnost vysoce přesné komplexní dílce, nicméně v současné době není schopna uspokojit veškeré požadavky zákazníků v oblasti frézování. 

Vlastními výrobními postupy jsou standardní výroba vysoce přesných strojních dílů obráběním (kovovýroba). Běžný postup výroby je, že na základě požadavků zákazníka a jejich objednávky (s přiložením výkresové dokumentace nebo dle mustru =vzorový díl) společnost vystaví zakázkový list a vytvoří technologický postup výroby. V případě, že zákazník nedodá výrobní materiál, společnost zajistí jeho dodání. Následně je zakázka předána do výroby. Vlastní realizace výroby se poté děje běžnými strojírenskými metodami jako jsou: řezání, frézování, soustružení, CNC frézování a CNC vrtání, vrtání, broušení na plocho a na kulato, svářečské a zámečnické práce, montáž u zákazníka.

Vybavení a činnost:
- horizontální fréza - horizontální frézování
- CNC fréza - CNC frézování
- klasické soustruhy - soustružení
- brusky (na plocho i na kulato) - broušení na plocho, broušení na kulatu
Obrábění:
- plast
- nerez
- hliník
- ocel
Montážní práce:
- montáž a demontáž strojů
- montáž ocelových konstrukcí
Svařování (ocelové konstrukce, svařence):
- svařování nerezu TIG, MIG
- svařování hliníku
- svařování oceli
Svařování nerezu
Svařování dle požadavků zákazníka, zakázkové svařování
Svařence - svařence, výroba svařenců

Další informace o firmě PENTA BM, s.r.o.

  • IČ : 26334399
  • DIČ : CZ26334399
  • Počet zaměstnanců : 12
  • Datum založení : 1.1.2001
  • Výrobce : ano

Klíčová slova

  • společnost

  • výroby

  • sro

  • penta

  • výrobu

  • společnosti

  • oblasti

  • požadavků

  • dle

  • cnc

Merchart.cz Doporučujeme

10% SLEVA na nákup na Merchart.cz
Kupón : IFIRMY10