Obec Dlouhá Ves

Dlouhá Ves 155

342 01, Sušice 1

Logo Obec Dlouhá VesDoporučujeme

Předmět činnosti firmy Obec Dlouhá Ves

šumavská obec na březích zlatonosné řeky Otavy
Osídlení údolí v prostoru Dlouhé Vsi je zmiňováno již v jedenáctém století. Vznik obce samotné je datován rokem 1290. Od 18. století centrum zpracování dřeva na horní Otavě. Řeka sloužila k dopravě dřeva z centrální Šumavy.

Kdo projíždí Dlouhou Vsí poprvé je udiven dlouhou řadou stejných domků u silnice na Kašperské Hory, vybudovaných jako kolonie pro dělníky pro tehdejší dřevařskou výrobu.

I v současné době je hlavním výrobním programem zdejších podniků zpracování dřeva, kromě toho je možno práci najít také v zemědělství.

Dlouhá Ves, Nové Městečko a Annín jsou tradiční turistické zastávky při cestě do centrálních částí Šumavy. Turisté mohou využít ubytování jak v kempech při řece Otavě, tak v penzionech nebo v soukromí.

Dlouhá Ves není jen historie nebo turistický ruch. V obci aktivně působí tělovýchovná jednota s fotbalem nejen pro dospělé, ale i pro žáky. Velmi aktivními spolky jsou také hasiči a myslivci . Jedním z center společenského života v obci je škola. Pořádá akce, na kterých je možno se setkat s velmi zajímavými lidmi.

Další informace o firmě Obec Dlouhá Ves

  • IČ : 00255416
  • DIČ : CZ00255416
  • Počet zaměstnanců : 25
  • Datum založení : 1.1.1973

Klíčová slova

  • obce