Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i.

Drnovská 507/73

161 06, Praha 6 - Ruzyně

  • +420 233 022 111
www.carc.cz
Logo Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i.Doporučujeme

Předmět činnosti firmy Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i.

Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu (angl. Czech Agrifood Research Center – CARC) je veřejná výzkumná instituce zřízená Ministerstvem zemědělství ČR. Vznikla k 1. 1. 2025 na půdorysu Výzkumného ústavu rostlinné výroby, v.v.i. (VÚRV – mateřská organizace) začleněním Výzkumného ústavu zemědělské techniky, v. v. i. (VÚZT) a Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v. v. i. (VÚPP), které sloučením zanikly.

Do společného centra se tímto krokem koncentrovalo široké spektrum odborných činností v oblasti zemědělských a potravinářských věd, a to od problematiky hospodaření na půdě, genetiky, šlechtění a ochrany plodin, přes zemědělskou techniku až po bezpečnost a produkci potravin.

Vznikem CARC se otevřely příležitosti pro komplexnější a efektivnější výzkum a snadnější přenos poznatků v zemědělských, potravinářských, environmentálních a technických vědách a v souvisejících oborech.

Další informace o firmě Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i.

  • IČ : 00027006
  • DIČ : CZ00027006
  • Počet zaměstnanců : 500
  • Datum založení : 1.1.1981