Jiří Václavík- Chata MATE

Černá Voda 72

790 54, Černá Voda

  • +420 725 103 151
www.chatamate.rychleby.cz

Předmět činnosti firmy Jiří Václavík- Chata MATE

Chata MATE díky své poloze nabízí v okolí svým návštěvníkům spoustu kulturních a přírodních zajímavostí, turistických a naučných stezek, hrady i zámky, hlavně pak ale jedinečných krásu Rychlebských hor, které Vám nabídnou jeden z nejkrásnějších koutů nedotčené přírody, ticho a klid na lesních pěšinách, čistý vzduch a křišťálovou vodu i historii dávných časů

UBYTOVÁNÍ
Chata MATE se nachází po levé straně za obcí Černá Voda (při směru ze Žulové), kde odbočíte z hlavní cesty a sjedete kolem kamenné skulptury na odstavné parkoviště či přímo k chatě. Příjezd z Lipové Lázně, přes Žulovou až k chatě je dostatečně graficky znázorněn na mapě.

V přízemí před vstupem do chaty se nachází venkovní terasa s posezením, při vstupu do chaty pak po pravé ruce společenská místnost s barem, kde můžete klidně odpočívat, sledovat televizi nebo se dobře bavit. V přízemní se taktéž nachází vybavená kuchyně s pěti kuchyňskými linkami se sporáky a lednicemi, umožňující při individuální turistice samostatnou přípravu jídel. Pro skupiny hostů zajistíme po dohodě i celodenní stravování, případně polopenzi. Vedle ní pak jídelna s kulečníkem a ping-pongovým stolem a samozřejmě také sociální zařízení.

Při vstupu do 1. patra se ocitneme ve společenské místnosti, zařízené pohodlnými křesly pro chvíle odpočinku či povídání si s přáteli. 1. patro však slouží hlavně jako ubytovací část chaty a nabízí celkem 42 lůžek ve 2 až 4 lůžkových, standardně zařízených pokojích. Jsou zde také sprchy a sociální zařízení.

TURISTIKA
Chata MATE díky své poloze nabízí návštěvníkům spoustu kulturních a přírodních zajímavostí, turistických a naučných stezek, hradů a zámků, hlavně pak ale jedinečných krásu Rychlebských hor, které Vám nabídnou jeden z nejkrásnějších koutů nedotčené přírody, ticho a klid na lesních pěšinách, čistý vzduch a křišťálovou vodu i historii dávných časů.

V letním období se nabízí vycházky do Jeseníků i Rychlebských hor, koupání v několika zatopených lomech, rybaření v rybnících v blízkosti obce, lovení zvěře, návštěva krápníkových jeskyní na Pomezí, vodní sporty na nedalekých polských jezerech u Nysy a Otmuchówa, mechová jezírka na Rejvízu, Nýznerovské vodopády v Rychlebském pohoří nebo třeba návštěva zámku Jánský vrch kde se také mimo jiné nachází velmi vzácná sbírka dýmek.

V zimním období jsou milovníkům sportu k dispozici lyžařské vleky na Miroslavi, vzdálené asi 12 km. Jedná se o lyžařský areál, kde jsou tři sjezdovky v délce 1200, 800, a 600 m. Sjezdovky jsou upravovány rolbou a sněhovými děly, možnost večerního lyžování, za poplatek úschovna lyží. Svůj lyžařský talent můžete prokázat také na Červenohorském sedle, Ramzové (17 km), Ostružné nebo Petříkově (22km), příznivé jsou i podmínky pro běžecké lyžování prakticky na území celého okresu.

Další informace o firmě Jiří Václavík- Chata MATE

  • IČ : 76528472

Klíčová slova

  • chata

  • chaty

  • ubytování

  • černá voda

  • turistika

  • pokoje

Merchart.cz Doporučujeme

10% SLEVA na nákup na Merchart.cz
Kupón : IFIRMY10