UNEX a.s.

Brníčko 1032

783 91, Uničov

  • +420 585 071 111
www.unex.cz

Předmět činnosti firmy UNEX a.s.

Výroba, montáž, opravy:
- kolesová rýpadla a nakladače
- lopatová rýpadla
- technologické a dálkové pásové dopravy
- jeřáby, strojní díly a části
- odlitky z uhlíkové i manganové oceli
- odlitky z tvárné a šedé litiny
- zápustkové výkovky
- vybavení hliníkáren
- svařované komponenty a rámy stavebních, zemních a těžebních strojů
- svařované komponenty a rámy strojů pro manipulaci s materiálem
- svařované komponenty a rámy pro plynové elektrárny
- svařované komponenty pro hliníkárny
- provádění montážních prací, servisních služeb a projekční činnosti
Těžké strojírenství
Těžební zařízení, kolesová rýpadla
Výroba zařízení pro kontinuální těžbu uhlí, rud a zeminy povrchovým způsobem, zařízení skládkových hospodářství elektráren.
Kolesová rýpadla - výroba kolesových rypadel K 45, K 650, KU 300, KU 800 a K 2000, nakladačů KN 160, N 1250, N 2000, N 35, N 15. Důlní klasická kolesová rypadla bez možnosti opětovné montáže a demontáže, pohyb je zajištěn housenicovým nebo kráčivým podvozkem. Důlní kompaktní kolesová rýpadla s možností opětovné montáže a demontáže.
Dopravní těžební zařízení - vybavení pro kontinuální dopravu uhlí, těžených nerostů nebo skrývky v povrchových dolech. Pásové dopravníky s pryžovým dopravním pásem - stacionární nebo přesuvné. Dálková pásová doprava (dopravníky) pro kontinuální přepravu velkého množství uhlí, odtěžené skrývky, rud v povrchových dolech na delší vzdálenosti. Používá je jako součást těžebních systémů - prvním členem je dobývací, nakládací stroj, poslední zakladač. Pásové vozy jako přemístitelné stroje v lince pásové dopravy - k předávání materiálu mezi dobývacím velkostrojem a dopravní linkou, předávací pásové vozy, - k zakládání materiálu mimo výsypky - zakládací pásové vozy. Shazovací vozy k překládání a shazování dopravovaného materiálu z pásového dopravníku. Pojízdné násypky pro nasypávání dopravovaného materiálu na pásový transportér.
Skládkové stroje - stoje pro skladování vytěženého materiálu, zakládače, nakládače - kolesové, korečkové nakládače, shrnovače.
Jeřáby, zdvihací, manipulační zařízení
Výroba jeřábů a zdvihacího zařízení. Mostové jeřáby, portálové jeřáby, přístavní jeřáby,montážní výložníkové jeřáby pro montáž a demontáž strojů speciální, zakázkové jeřáby.
Těžké ocelové konstrukce
Výroba těžkých ocelových konstrukcí, svařované konstrukce, opracované a povrchově ošetřené svařované příhradové i skříňové konstrukce do hmotnosti 80 tun a max. délky 40 m. Ocelové konstrukce pro základové rámy strojů a zařízení, silniční a železniční mosty , těžké svařence pro lisovací techniku, stacionární díly plynových turbín, rámy odstředivých kompresorů, rámy plynových turbín, přístavní jeřáby, konstrukce pro jeřáby určené pro ropné plošiny.
Montáž velkostrojů pro povrchovou těžbu, skládkových strojů a nakladačů, montáž pásových dopravníků a dopravních stanic pro přepravu vytěžených hmot, mostových jeřábů a jeřábových drah, montáž a kompletace elektrolyzerů a kontilití, silničních mostů, turbín na vodních dílech,nakladačů pro zauhlování elektráren, kombajnů. Opravy, rekonstrukce, modernizace velkostrojů pro povrchovou těžbu, skládkových strojů a nakladačů, mostových jeřábů a jeřábových drah.
Mechanizace
Produktová skupina Mechanizace vyrábí ocelové svařence, výložníky, horní rámy, rámy podvozku, lopatová rypadla. Díly podvozků - komponenty pásových podvozků a kolových podvozků, svařované sestavy podvozků, kruhové stojiny, kruhové svary, nosiče housenic. Horní rámy strojů s otočným pracovním svrškem, rámy lopatových rýpadel, manipulačních strojů se sypkým materiálem nebo šrotem. Rámy pro vysokozdvižné vozíky, stavební stroje, rámy pro kolové lopatové nakládače. Výložníky a násady stavebních strojů a výložní násady zemních strojů, svařované výložníky a násady. Základové desky pro čerpadla, kompresory, přípravky. Korby těžebních damprů - dynamicky namáhané svařované konstrukce z otěruvzdorných materiálů.
Lopatová rýpadla - výroba lopatových rýpadel. Lopatová rypadla UNEX pro důlní a těžební společnosti, lopatová rýpadla pro povrchové doly, štěrkovny, pískovny, rypadla pro stavební společnosti, železnice, ...
Slévárna, kovárna, odlitky a výkovky
Slévárna, výroba odlitků - uhlíkové, nízko, středně a vysokolegované ocelové odlitky v hrubé hmotnosti od 5 kg až do 18 tun a odlitky z tvárné litiny v hrubé hmotnosti od cca 6,5 kg do 3,5 tuny, odlitky z tvárné a šedé litiny, v hmotnostech od 0,05 kg až po 6,5 kg v sériích větších než 1 000 ks ve výrobní dávce, fitinky z tvárné litiny.
Kovárna, výroba výkovků - zápustkové výkovky o hmotnosti 2 - 25 kg, výkovky pro zemní a zemědělské stroje, kolejová vozidla a nákladní automobily.
Opracování odlitků a výkovků, výroba zápustků, lisovacích přípravků, konstrukce v 3D programu CATIA, obrábění na NC strojích - soustružení, elektrojiskrové obrábění, frézování odlitků a výkovků.
Kooperace, zpracování plechů, dělení materiálu, výpalky
Kooperační výroba - zajištění materiálu, přípravné práce, svařování, rovnání svařenců, žíhání, tryskání, kompletní opracování včetně povrchových úprav.
Tepelné zpracování kovů - normalizační žíhání, kalení a popouštění, žíhání na snížení pnutí, žíhání na měkko, žíhání na snížení pnutí po svařování, feritizační žíhání a také povrchové kalení.
Kovoobrábění - soustružení, svislé soustružení, frézování, horizontální vyvrtávání, vrtání, obrážení, hoblování hran, broušení, kroužení plechů.
Povrchové úpravy - odmašťování svařenců, tryskání povrchů, natírání, lakovaní kovů.
3D měření - třírozměrné měření výrobků na 3D kontrolním zařízení LEICA AT 901 MR LASER TRACKER.
Výpalky, dělení, obrábění, tváření materiálu - pálení plamenem, pálení plazmou, laserové vypalování, pálení plechů, laserové výpalky, řezání profilů na kotoučových pilách, stříhání plechu a profilové oceli, úkosování, hoblování, frézování, vrtání, ohýbání, ohraňování plechu, zakružování plechů, válcování plechů, tryskání, kompletování sestav výpalků, profilů, trubek a dalších dílů do výrobních sestav. Zpracování plechů z konstrukčních ocelí dle EN 10025 + A1, plechů z konstrukčních ocelí ke zušlechťování dle EN 10083-1 + A1 a EN 10083-2 + A1, plechů z ocelí pro tlakové nádoby dle EN 10028-2, plechů z ocelí pro tlakové nádoby dle EN 10028-3.

Další informace o firmě UNEX a.s.

  • IČ : 45192049
  • DIČ : CZ45192049
  • Počet zaměstnanců : 1132
  • Datum založení : 1.1.1949
  • Výrobce : ano
  • Distributor : Ano
  • Poskytovatel služeb : Ano

Klasifikace a obory firmy UNEX a.s.

Klíčová slova

  • rámy

  • strojů

  • svařované

  • plechů

  • materiálu

  • zařízení

  • výroba

  • pásové

  • jeřáby

  • žíhání

Merchart.cz Doporučujeme

10% SLEVA na nákup na Merchart.cz
Kupón : IFIRMY10