Pružné (hřídelové) spojky DUNFLEX, PERIFLEX- BOHEMIA SEAL, s.r.o.

BOHEMIA SEAL, s.r.o.

Periflexy neboli hřídelové spojky (obruče) slouží k pružnému spojení dvou hřídelí a přenosu točivého momentu z jedné na druhou. Vyrábí ze z přírodního kaučuku a jsou vyztuženy viskózovými vlákny. Zakázkově lze zajistit rovněž perifexy z chloroprenových sloučenin, pokud je vyžadována antiti statičnost nebo zvýšená požární odolnost.

HRC SPOJKA
- Jedná se o polopružné spojky, které umožňují snadnou montáž pomocí systém Taper Busch. Mimořádný desing HRC spojek umožňuje jejich upevnění i na velké průměry hřídelí. Výhodou je, že tyto spojky dokáží absorbovat i větší stupeň vychýlení. Tyto spojky jsou vhodné zejména pro spalovací a elektromotory, parní a vodní turbíny a parní stroje.

JAW SPOJKA
- Stejně jako HRC spojka, je i tato JAW spojka polopružná a zajišťuje flexibilní spojení dvou hřídelí a přenos točivého momentu z jedné na druhou. Díky tomu, že je tato spojka plná, umožňuje rovněž elektrickou izolaci jednotlivých hřídelí.

SPOJOVACÍ PŘÍRUBY
- Pro uchycení pružných spojek k hřídelím se používají spojovací příruby. Ty jsou k dostání v několika variantách vyhotovení.