Zahradní párty stany vám pomohu připravit se na léto na zahradě

První sluneční paprsky už vykukují a zahrada se postupně probouzí k životu. To však neznamená pouze to, že je potřeba postarat se o rostlinky, ale také blížící se čas všelijakých oslav a zahradních akcí. Jste na ně připraveni?

Jednou z nejdůležitějších součástí výbavy je dobrý zahradní párty stan. Máte-li na zahradě altánek či pergolu, jste zachráněni, v opačném případě by to chtělo poohlédnout se po nějakém dočasném zastřešení. Na hezké počasí totiž nemůžete spoléhat, přeháňky jsou v létě velmi časté. Někdy je navíc příjemnější schovat se také před slunečními paprsky.

Jaké máte možnosti?

To záleží na vašich preferencích. Zahradní párty stany se vyrábí v široké škále variant – různé velikosti, barvy i vybavení. Rozhodně nejde o žádné nevzhledné konstrukce, a tak se nemusíte bát, že by pokazily celkový dojem z oslavy.

Dají se sehnat i varianty, které vypadají jako zahradní altánky, tzn. jedná se čistě o střechu. Daleko praktičtější je však stan s bočními stěnami. Téměř nikdy neprší přímo kolmo dolů a z boku obvykle nepříjemně svítí.

Podle čeho stan vybírat?

Prioritu určitě hraje velikost. Často se setkáte se čtvercovými a obdélníkovými stany. V sortimentu specializovaných obchodů naleznete jak malé zahradní párty stany o rozměrech 3 × 3 metry, tak velké, s nimiž hravě zvládnete i svatbu.

Co by vás, kromě ceny samozřejmě, mělo dál zajímat, je způsob sestavování. Nejjednodušší je to s nůžkovými stany, které zvládne bez problémů postavit a rozložit i jeden člověk. U trubkových variant se zapotíte trochu více, jelikož konstrukci budete muset nejdříve sami sestavit a pak až na ni pověsit plachtu.

Stan si snadno přizpůsobíte tak, jak vám bude vyhovovat. Dokoupit se dá třeba i moskytiéra či topení. A pokud chcete mít stylovou párty, určitě nakupte venkovní světelné řetězy nebo jiné ozdoby a pověste je nahoru na konstrukci. Vypadá to perfektně.