Jak bojovat s jarní únavou

S prvními paprsky jarního sluníčka k nám přichází nová pozitivní energie a radost, do našich životů však možná vnáší i nepříjemnou jarní únavu. Abyste se jí vyhnuli, řiďte se našimi třemi tipy, jak zatočit s jarní únavou, aby vás nevyřadila z provozu!

Posilujte imunitu!

Aby nebylo vaše tělo po zimě stále zpomalené a lenivé, dopřejte mu pořádnou dávku vitaminů a podpořte vaši imunitu! Skvělou možností je příprava lahodných džusů z čerstvého ovoce nebo stále modernějších smoothie. Máte rádi pomeranče, banány, jablka, hrušky... zkrátka jakékoli ovoce? Rozmixujte si ho do lahodného smoothie, které je plné vitaminů, minerálů a enzymů, které vás nakopnou správným směrem! Abyste si mohli doma vytvořit skvělé ovocné drinky, doporučujeme vám pořídit si buďto kvalitní mixér, my máme například kuchyňský mixér Orava RM-206, nebo šnekový odšťavňovač Orava OS-109 A. Tyto stroje jsou velmi výkonné a zvládnou vám každé ráno připravit čerstvý ovocný či zeleninový nápoj plný vitaminů a skvělé chuti!

Užijte si pohyb i masáž

S krásným jarním počasím odpadají veškeré výmluvy, proč se nemůžete hýbat. Předejít jarní únavě přece můžete i běháním nebo posilováním na čerstvém vzduchu. Minimálně 3x týdně si tak užijte alespoň hodinu na hřišti nebo v parku. Navíc se můžete po pohybu těšit na příjemnou odměnu. Pořiďte si masážní stroj, který uvolní vaše tělo a dopomůže k lepším výsledkům! Vyzkoušejte například masážní přístroj Orava MP-100, který má hned 5 nástavců pro různé druhy masírování! V sobě má i infračervené světlo, pokud to tedy venku s pohybem přeženete, můžete si díky němu hezky prohřát svaly.

Ukliďte vaši domácnost

Pořádný jarní úklid vám nejen protáhne tělo, ale vnese i "nový vítr" do vaší domácnosti. Byt nebo dům celý pořádně provětrejte, vyperte záclony a závěsy, umyjte okna i podlahy, vytřiďte skříň, pořádně umyjte nábytek a ukliďte vše, co tak dlouhou dobu odkládáte. Jedině v čistém domově budete dokonale spokojení a motivovaní k tomu být stále aktivní. K pořádnému úklidu se vám bude hodit skvělý rotační mop Orava SMR-20, se kterým umyjete podlahu raz dva díky rotačnímu odstředivému koši, nebo kvalitní vysavač Orava VY-205 A, který vás potěší i úsporným ECO motorem a elektronickou regulací výkonu.